Hükümet'ten flaş Reza Zarrab açıklaması!

Rezza Zarrab'tan bir süredir haber alınamıyordu.

Google Haberlere Abone ol
Hükümet'ten flaş Reza Zarrab açıklaması!

ABD'de tutuklu bulunan ve bir süredir kendisinden haber alınamayan Reza Zarrab için Hükümet'ten açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "ABD'den bir sözlü cevap şu anda gelmiştir, Rıza Sarraf'ın sağlık durumunun iyi olduğu hakkında Dışişleri Bakanlığına bir bilgi ulaşmıştır" dedi.



Bekir Bozdağ'ın sözlerinin satır başları şöyle:



"Rıza Sarraf bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Birkaç gündür basında Rıza Sarraf’dan haber alınamadığı yönünde haberler çıktı. Avukatı da bu yönde açıklama yaptı. Bunun üzerine Türk Hükümeti ABD’ye nota vermiştir, vatandaşımızın durumu hakkında bilgi almak için. Bazı çevreler bu notayı çarpıtıyor. Nota aslında bir diplomatik yazışma usulüdür. Bizden de bilgi almak istediklerinde başka ülkeler nota veriyorlar. Nota diplomatik yazışma usulüdür ve yapılan da budur. ABD'den bir sözlü cevap şu anda gelmiştir, Rıza Sarraf'ın sağlık durumunun iyi olduğu hakkında Dışişleri Bakanlığına bir bilgi ulaşmıştır."



'Vahim bir hatadır'



Başbakan Yardımcısı Bozdağ, terör örgütleri DEAŞ ile PYD/YPG arasındaki anlaşmaya ilişkin ise, "DEAŞ ile gerçekte ve samimi bir mücadele yapılmıyor, bir terör örgütü diğer bir terör örgütünü yaşatmak, korumak için onunla iş birliği yapıyor. Bu iş birliği de ABD'nin gözetim ve denetimi altında yapılıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Vahim bir hatadır. Bütün dünyanın gözü önünde onları yok etmek için ant içtiğini söyleyenler, ellerine fırsat geçmişken bu teröristleri yok etmek yerine onları koruyan, kollayan bir yaklaşım ortaya koymuşlardır. Fevkalade büyük bir hatadır, büyük bir yanlıştır ve bütün dünyanın bu vahim hatayı, yanlışı görmelerini ve bu konudaki riyakar tutumu yakından değerlendirmelerini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.



Türkiye'den ABD’ye Zarrab notası!



Reza Zarrab'dan 5 gündür haber alınamıyor


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin