İKSV, yeni merkezinin kapılarını açıyor

İKSV Yenilikçilik Merkezi, Salon İKSV’de yapılacak etkinliklerle açılıyor.

Google Haberlere Abone ol
İKSV, yeni merkezinin kapılarını açıyor

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, yaratıcı endüstrilerin gelişimi için bilgi-belge ve etkinlik merkezi işlevi görecek İKSV Yenilikçilik Merkezi, 7 Eylül Pazartesi ve 8 Eylül Salı günleri Salon İKSV’de yapılacak etkinliklerle açılıyor. İKSV, Yenilikçilik Merkezi ile vakfın kurulduğu ilk yıllardan bugüne kadar düzenlenen etkinliklere dair basılı, görsel, işitsel arşiv içeriğini herkesin daha hızlı, kolay ve yoğun erişimine açabileceği bir araştırma merkezine dönüştürmeyi hedefliyor.



İKSV Yenilikçilik Merkezi Açılış Etkinlikleri

    

İKSV Yenilikçilik Merkezi’nin açılış etkinlikleri kapsamında 7 Eylül Pazartesi günü Maker Olacak Çocuk işbirliğiyle 13.00-18.00 saatleri arasında Salon İKSV’de iki atölye çalışması ve bir seminer düzenlenecek. Eş zamanlı başlayacak Başlangıç ve Proje Geliştirme Atölye Çalışmaları’nın ardından saat 19.00’da “3 Boyutlu Yazıcılar ve Gelecek” başlıklı bir seminer gerçekleştirilecek. Herkese açık ve ücretsiz olacak seminer kapsamında 3Dörtgen Kurucusu Furkan Bakır ile 3 boyutlu yazıcıların gelecekte, arşivleme, bilim, sanat, tıp, uzay teknolojileri gibi muhtelif alanlarda ne tür yeniliklere zemin yaratacağı değerlendirilecek.



8 Eylül Salı günü arşiv ve kütüphanelerin dünü, bugünü ve yarınının tartışılacağı “Yaratıcı Endüstrilerde Bir Üretim Alanı Olarak Arşiv” başlıklı panel saat 19.00’da başlayacak. İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova’nın moderatörlüğünü üstleneceği panele Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi Süpervizörü Begüm Başoğlu, SALT Araştırma ve Programlar’dan Aslı Can, İKSV Bilgi ve Belge Merkezi Yöneticisi Esra Çankaya,  ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Sinan Niyazioğlu konuşmacı olarak katılacak. 



Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek atölyelere katılmak isteyenlerin 2 Eylül Carsamba günü saat 18.00’e kadar yenilikcilik.merkezi@iksv.org  e-posta adresine mail atmaları gerekiyor.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin