İngiliz müzisyenin Ankara paylaşımı olay oldu!

James Taylor isimli sosyal medya kullanıcısının Ankara'da dün gerçekleştirilen saldırı ile ilgili Facebook postu dünya çapında tartışma yarattı.

Google Haberlere Abone ol
İngiliz müzisyenin Ankara paylaşımı olay oldu!

Ankara'da dün meydana gelen terör saldırısında 37 kişi yaşamını yitirdi, 71 kişi de hastanede tedavi altında.



Ankara'da yaşayan müzisyen James Taylor'ın Facebook hesabından paylaştığı "Charlie oldunuz, Paris oldunuz, peki Ankara olacak mısınız?" sorusu ile biten yazı ise dünya kamuoyunu empati yapmaya çağırıyor.



İşte, o yazı:



Türkiye'yi bilmeyenlere ya da bu patlamaların kendilerine çok uzak olduğunu düşünenlere belki bu gözlerinizi açar.



Akşam saatlerinde yaşanan patlama, şehrin en kalabalık bölgesinde, birçok otobüsün yer aldığı insanların evlerine gitmeyi beklediği bir durakta ve insanların çay içmek ve dinlenmek için oturduğu bir parkın hemen yanında gerçekleşti.



Orada olmayı hiç düşündünüz mü? her gün geçtiğiniz yol, her gün bindiğiniz otobüsün durağı...



Hiç kurbanları düşündünüz mü? Otobüse yetişmeye çalışan gençler, şehirde dolaşan yaşlılar, taksi bekleyen insanlar ve güneşin altında sosyalleşmek isteyenler.



Şimdi bu insanların İngiliz olduklarını düşünün ve saldırının da İngiltere'de olduğunu. Bu insanlar sizin her gün gördüğünüz, karşılaştığınız normal, mutlu insanlar. Belki arkadaşlarınız. Bu insanlar farklı değil. sadece Türkler.



Birçok insanın düşüncesinin aksine, Türkiye Orta Doğu değil. Ankara bir savaş alanı değil. Normal, modern bir şehir, diğer Avrupa başkentleri gibi ve Kızılay tam bir meydan, orta nokta, kalp...



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin