İrem Derici: Benimki uzun vadeli bir intihardı

Ünlü şarkıcı, 'Magazin Noteri' programının konuğu oldu.

Google Haberlere Abone ol
İrem Derici: Benimki uzun vadeli bir intihardı

'Acemi Balık' şarkısı ile müzik listelerine hızlı bir giriş yapan İrem Derici, Türkiye’nin ilk YouTube canlı yayın magazin programı 'Magazin Noteri'nin konuğu oldu.



İrem Derici, usta gazeteci Ali Eyüboğlu ile başarılı haberci İlkay Buharalı’nın tüm sorularını içtenlikle yanıtladı. Yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle ölümden dönen ve bir ay boyunca yoğun bakımda kalan İrem Derici, kendisini “uzun vadeye yayılmış intihar”ın eşiğine getiren sebepleri ilk defa sıraladı.



İrem Derici: Benimki uzun vadeli bir intihardı



İşte, çok konuşulacak o açıklamalar:



"O dönem anoreksiya olduğumu asla anlamadım. Zaten anlayamıyorsun. Beni uyardıklarında belirtilere baktım. 50 belirtinin 49’u vardı ve biri yoktu. Ben de ‘Gördünüz mü hasta değilim, bu tek belirti yok’ diyordum. Bu kiloda (42) 1,5 sene yaşadım.  Ve aslında esas çöküş, fiziğimde değil beynimde yaşandı. Akıl sağlığım iflas etti ve her şey domino taşı gibi tık tık üst üste devrildi. Bu uzun vadeli bir intihardı. Köprüden atlamadım kafama sıkmadım ama bu halim uzun vadeye yayılmış bir intihardı. Sağ olsun annem ile babam izin vermedi.



Bir 15 gün yaşadım ben o dönemde. Bir ünlünün 10 yılda yaşayabileceği her şeyi ben 15 günde yaşadım. Epilepsi krizleri geçirmeye başladım ki ben epilepsi hastası değilim. Yorgunluktan ve stresten. Çünkü hem Kanal D’de program çekiyorum o dönem, hem de hiç uyumadan konserlere gidiyorum. Çiroz gibiyim. İlişkim bitti. Ailemden biri alakasız bir kansere yakalandı. Harun Kolçak öldü, cenazesine bile gidemedim ve ağzıma yüzüme ettiler. “Manitası ile buluştu, cenazeyi unuttu” diye. Hayır, ben İzmir’de değil Karadağ’daydım. Ve gitmiş bulundum. Nereden bilebilirim. Sonra şarkım falım sakızından çalıntı çıktı. Bunların hepsini 15 günde yaşıyorum. Bu kadar şey üst üste gelince bir gün şunu söylediğimi hatırlıyorum; ‘Bırak artık ya’ dedim bırak... Ve her şeyi bıraktım. Yemek, içmek, yaşamak; hepsini... Ve bildiğin gittim. Biliyor musunuz ve 6 aydır falan geri döndüm. Ben tam 2 yıldır ıstırap içindeydim. Çünkü vücut toparlasa da bir ispat dönemi başlıyor.” Ölmedim ben” diye... İspatlamaya çalışırken kafa iyice bozuluyor. 6 – 7 aydır gerçekten kendim oldum. Gerçekten zordu Allah kimseye vermesin.



O dönem pskilojik tedaviler gördüm. İlaçlara başladım. Hala antidepresan kullanıyorum.”



'YOĞUN BAKIMDA GÖRDÜĞÜ HALÜSİNASYONLAR HANGİ KLİBİNE KONU OLDU?'



“Yoğun bakımda kaldığım sürede acayip halüsinasyonlar görüyorum ve ateşim 40’ın altına düşmüyordu. Halüsinasyon görüyorum ve o anda halüsinasyon olduğunu da anlıyorum. Zaten yürüyemiyorum, sonda bağlı, bir oturak var odada. Gün ışığı görmüyorum.  Geçmiyor; saatler, dakikalar. Önce topuk sesleri duymaya başladım. Sonra tavanda o topuk sesleri ile beraber bir kadın görmeye başladım. Sırtı dönük bana. Üzerinde sırtı açık siyah bir elbise. Dans ediyor ve bir anda kayboluyor. 2-3-4 derken “Maria” koydum adıni. Sürekli geliyor çünkü. Sonunda dönüp benle konuşmaya başladı. İspanyolca bir şey diyor bana. Ama ben İspanyolca bilmiyorum. 3-5 gün sonra anladım. “Es tu culpa” gibi bir şey diyor. Hemşireye rica ettim “Allah aşkına bana bir telefon verin, bir şeye bakmam lazım dedim.”  Baktım öyle bir kelime gerçekten var. “Senin suçun” demek. Ve ben çıktıktan bir ay sonra klip çektim “Bazı Aşklar Yarım Kalmalı”ya. Verin o klibi yayına. Maria oradaki, ben değilim. Bana “senin suçun” diyen kadın o. 40 derece ateşim orada da var. Ve geberiyordum orada da hastalıktan ama o klip ile veda ettim Maria’ya.”



'EN AZ 20 KİŞİNİN ÖLÜMÜ ÖNCEDEN BANA MALUM OLMUŞTUR...'



“Bir kafede otururken birden başımı kaldırırım ve baktığım yerdeki kişi düşer.  Hislerim korkutucu derecede çıkar. Birini kafaya taksam ölüyor. En az 20 kişinin ölümü önceden bana malum olmuştur. Bunlardan biri Amy Winehouse ama diğerlerini söyleyemem, boş verin kapatalım konuyu. Güzel şeyler konuşalım.”



'HİÇ PARAM YOK'



“Tüm kazandıklarımı yedim ve yedirdim. Hatta şöhret olmadan önce babamın aldığı bir ev vardı, onu da satarak 3 klip çektim. “Dantel”, “Evlenmene Bak” ve “Dur Yavaş”. Benimle ömrünü geçirebilecek bir adam var mı, tanımadım daha, ama olur da ileri de olursa; torunlarıma ev bırakmak yerine, açsınlar baksınlar desinler ki ‘Anneannemin klibine bak be’. Çok yüksek kiralar ödüyorum yıllardır, gezmeye tozmaya çok para harcıyorum. Ve gerçekten işime çok fazla para yatırıyorum."



'BİR ALEYNA BİR DE BEN'



“Şimdi ben genç jenerasyondan radyoda kim kim anlamıyorum ki. Aleyna Tilki de anlıyorsun. Bende de o geçerli ‘Bu İrem’ diyorsun. Ama onun haricinde ‘kim ulan bunlar’ oluyorsun.”




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin