'İzlenme oranları bizde ve Batı’da nasıl?'

Milliyet yazarı, yeni sezon reyting ortalaması ile ilgili tahmini paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
'İzlenme oranları bizde ve Batı’da nasıl?'

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşe yazısında, yeni sezon ile ilgili olarak reyting öngörüsünü paylaştı. Koloğlu ayrıca, Batı'yla ülkemizdeki izlenme oranlarını karşılaştırdı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



İzlenme oranları bizde ve Batı’da nasıl?



Yeni sezona girdik. Dizilerin izlenme oranlarına bakıyorum, iki haneye ulaşan yok. Bana göre, bu yıl da olmayacak. Hatta bazı günlerin, en çok izle-nen dizilerinin ortalamaları, yüzde 5 civarında olacak. Bu kadar çok projenin olduğu bir ‘prime time’ kuşağından fazlasını beklemek hayal olur.



Bize benziyor



Batı televizyonlarında aslında farklı durumlar söz konusu. Ağustosun son haftası 

ve eylülün ilk haftası verilerini inceledim. Bir tek İtalya farklı. Diziler ve filmler yüzde 

14 civarlarına ulaşabiliyor. Dizilerde, Fransa’da özel televizyon TF1’in yüzde 10 civarlarına yaklaşabildiği görülüyor. Kamu televizyonlarının dizileri, ortalama yüzde 5.5 civarında. Almanya, oranları en düşüklerden biri.



16 Eylül izlenme oranlarında ARD’nin ‘Tagesschau’ yani haber bülteni, yüzde 6.06’yla birinci. En çok izlenen dizi ZDF kanalında, ‘Ein Starkes Team’, (1994 yılından bu yana ekranda olan dizi) yüzde 6.63’le kanalın en çok izleneni. İngiltere’de BBC’nin en çok izlenen dizisi ‘Strike: The Cuckoo’s Calling’ yüzde 7.24. Özel kanal ITV’nin ‘Coronation Street’ dizisi yüzde 7.30. (1960 ‘dan bu yana.) Channel 4 kanalında ise, ‘The Great British Bake Off’, yüzde 8.71 izlenme oranıyla birinci oluyor. Ortak bir noktaları daha var. Kamu ve özel televizyon arasındaki rekabette dişe diş bir mücadele var. Biz orada ayrılıyoruz.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin