İlk sergi! 'My People/Benim İnsanlarım' Galeri Diani'de açılıyor!

Kaan Kayımoğlu'nun ilk sergisi “My People/Benim İnsanlarım” sanatseverlerle buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
İlk sergi! 'My People/Benim İnsanlarım' Galeri Diani'de açılıyor!

Video oyun konusunda dünyanın en iyilerinin toplandığı Silikon Vadisi’nde, tanınmış karakterlerin animasyon tasarımlarını yaptığı oyunlar ile tanınan Kaan Kayımoğlu, ilk sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor.



Hayran olduğu birçok animasyon film yönetmeni için oyun tasarlayan ekiplerde yer almaktan gurur duyduğunu söyleyen Kayımoğlu; “Animasyon sanatçısı olmam plastik sanatlara uzak olduğumu asla düşündürtmemeli. Örneğin renkli çalışmalarımı hep tual veya suluboya kağıtlarının üzerine yapmaktayım. Sıkı bir Bedri Rahmi Eyüboğlu hayranıyım. Galeri Diani ile çalışmak istedim, çünkü ‘Çok Sesli Sanat’a gereken değeri veren bir vizyona sahipler" diyor.



Kaan Kayımoğlu’nun ilk sergisi “My People/Benim İnsanlarım” 2 Mayıs 2015 tarihine dek Galeri Diani’de görülebilir.



Kaan Kayımoğlu kimdir?



1972 Ankara doğumlu Kaan Kayımoğlu, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çizgi Film Ana Bilim Dalı’ndan mezun olduktan sonra aynı bölümde 4 yıla yakın araştırma ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çizgi film tasarımı, karakter geliştirme, sinematografi, senaryo yazımı gibi derslerin eğitimini verdi. Aynı üniversiteye bağlı Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans dersleri aldı. Amerika’da, Savannah College of Art and Design okulundan aldığı bursla “Computer Art, 3D Animation” üzerine MFA yaptı.



Amerika’daki Activision, Planet Moon Studios, Bigpoint, Inc., Buck.tv, GREE, Zynga gibi önde gelen video oyun şirketlerinin bünyelerinde, Pixar, Dreamworks, Disney, ID software, Marvel gibi kuruluşların 30’a yakın video oyununda Şef Animator olarak çalıştı.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin