Kanallar Netflix'e karşı birleşiyor mu?

Sina Koloğlu, ekran rekabetini kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Kanallar Netflix'e karşı birleşiyor mu?

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşesinde özel kanalların Netflix'e karşı birleşmeye başladığını yazdı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Netflix'e karşı kanallar birleşiyor



İnternet üzerinden yayıncılık gelişti ve rekabet had safhaya gelmeye başladı. Bu konuda Netflix, kütüphanesi ve yayılma gücüyle ilk sırada yer alıyor. Ardından Amazon ve Hulu geliyor. Tüm bunlar yaşanırken, farklı bir ‘cephe’ oluşmaya başladı. Ülke televizyon kanalları bir araya gelerek, güçlerini ve birikimlerini birleştirerek, paralı internet platformları kuruyor. “Bu kadar birikimimiz var, niye başkasına yedirelim?” diyerek Avrupa’nın büyük kanalları, internette bir araya gelmeye karar verdiler.



Fransa’da, France Television, M6 ve TF1 Salto diye bir platform kurdu. Paralı olacak. Benzer bir durum İngiltere’de yapıldı. BBC, Channel 4 ve ITV ile ortak bir dijital platform kurma çalışmalarına başladı.



Özel TV’ler paralı olabilir mi?



Bizde Blu TV ile Puhu TV var. Bunlar internet ortamında yayın yapıyor. Her kanalın internette yayını var. Acaba bir araya gelip, ortak bir dijital yayın platformu kuramazlar mı? Çok izlenen bir kanalın başındaki isimle konuştum. Şöyle bir yanıt aldım: “Free TV dünyası bu kadar genişken, zor ama imkansız değil. Daha pratiği şu olabilir. Ana kanallar, ‘paralı TV’ye dönüşüp, sadece dijital platformlardan yayınlanır, uydudan açık olmaktan çıkar ve platformlar ana kanallara para öder.” Bir başka çok izlenen kanalın üst düzey yöneticisinin yorumu ise daha farklı oldu. Kendisi, internette izle-öde yöntemiyle kurulan kanalların, beklenen ilgiyi görmediği görüşünde... Bu nedenle böyle bir projenin tutmasının mümkün olamayacağı kanaatinde... “Örneğin Puhu TV durdu, yeni içerik üretemiyor ve maliyetleri karşılayamıyor” dedi.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin