Kayıtdışı beklentileri karşılayabildi mi?

MedyaTava editörü Ömer Üst, pazartesi gününün reytinglerini masaya yatırdı.

Google Haberlere Abone ol
Kayıtdışı beklentileri karşılayabildi mi?

Dünyanın en büyük medya ve yapım devlerinden biri olarak tanınan Red Arrow Entertainment, bünyesindeki Karga Seven Pictures ile Türkiye pazarına girdiği haberini ilk kez MedyaTava duyurmuştu.



Karga Seven, ilk büyük hamlesini geçen yıl Paramparça dizisi final yapan Erkan Petekkaya ile dizi bitmeden anlaşarak yaptı. Bu anlaşmanın ardından da Petekkaya’nın yer alacağı proje merakla beklenmeye başlanmıştı.



Kayıtdışı ne kadar izlendi?



Kayıtdışı’nın ilk bölümü dün akşam FOX'ta yayınlandı. Total’de 3.35 izlenme oranıyla 6, AB’de 4.92 ile 2 ve ABC1’de de 4.37 izlenme oranıyla 4. olarak ekran macerasına başladı.



Görüntüde bir sigorta şirketini yöneten Ali Kemal (Erkan Petekkaya), aslında bir devlet ajanı. Peşinde olduğu kişi ise büyük bir suç organizasyonun başındaki iş adamı Ekrem (Uğur Polat). Bir de Ekrem’in sağ kolu var: Sabri (Ali Düşenkalkar). Sabri, zengin ve ünlülerin pisliklerini temizleyip daha sonra elde ettikleri bilgiyi gerektiğinde onlara karşı şantaj amacıyla kullanan bir ekibin başı. Ali Kemal de o ekibin içinde. Özetlemek gerekirse; Ali Kemal gündüzleri saygın bir şirket sahibi, iyi bir aile babası, akşamları ise organize suç örgütünü çökertmek için aralarına sızan bir devlet ajanı.



Aslında hikayenin karıştığı yer de tam olarak burası oldu. Dizi başladıktan yaklaşık bir saat sonra hikaye anlaşılmaya başlandı. Bu sıkıntıyı yaratan nedenlerden bir tanesi de farklı bir kurgu uygulanması. İleriki sahnelerden iki üç saniyelik bir bölümü görüyoruz, sonra o ana geri dönüyoruz. Bu, o kadar çok yapıldı ki, bir süre sonra aksiyon sahnelerinin heyecanını da kaçırdı. Kurguyla ilgili bir diğer sıkıntı da sahnelerin çok kısa sürede değişmesi oldu. İlk bölümde oradan oraya savrulduk açıkçası.



Erkan Petekkaya, daha önce aksiyon bir dizisinde rol almamıştı. Bu nedenle aksiyon sahnelerine alışmak biraz zaman aldı. Bu sahnelerdeki Petekkaya’nın performansı çok iyi değildi. İlerleyen bölümlere bakmak gerekecek.



İki kadın aşık olmadan olmaz mı?



Erkan Petekkaya, Kayıtdışı ile farklı bir rolle karşımıza çıksa da, daha önce yer aldığı dizilerde olduğu gibi yine iki kadın arasında kalacak. Benim için dizinin en hayal kırıklığı kısmı da bu oldu. Çok para harcandığı, çok fazla emek verildiği her yerinden belli olan Kayıtdışı’nın bağlandığı yer, “Ekrem’in kız kardeşi Zeynep’i (Songül Öden) kendine aşık edeceksin”, oldu. Bunu Ali Kemal’e söyleyen kişi istihbaratın başında bulunan Melek Hanım (Nur Sürer), aynı zamanda Ali Kemal’i karısıyla tanıştıran ve evlenmesine vesile olan kişi. İlerleyen bölümlerde bu üçlü aşk hikayesinin akıbetini göreceğiz.



SÖZ, yeni sezona zirvede başladı



Star’ın sevilen asker dizisi, ilk sezonun final bölümünde tüm kategorilerde İçerde’nin ardından 2’nci olmuştu. Yeni sezona yeni isimlerle başlayan dizi, dün akşam tüm kategorilerde zirvede yer aldı. Söz; Total'de 8.36, Ab'de 6.83 ve ABC1'de de 7.26 gibi yüksek izlenme oranları aldı.



Tolga Sarıtaş farkı



SÖZ dizisi, yayınlandığı ilk günden bu yana reyting listesinin ilk sıralarında yer aldı. Gerek aksiyon sahneleri, gerekse de vermek istediği mesajı çok dolandırmaması bunda en büyük etkenlerden biri bence. Bunun yanına kaliteli oyunculukları da koyunca başarı geliyor zaten. Tam da bu noktada Tolga Sarıtaş’a büyük bir parantez açmak gerekir. Yavuz karakterine hayat veren Sarıtaş’ın performansı her bölüm daha da artarak devam ediyor. SÖZ’deki zirve performansını da dün izlemiş olduk. Devamı geleceğinden de şüphem yok.



Kırgın Çiçekler’den vazgeçilmiyor



atv’nin sevilen dizisi de yeni sezona iyi bir başlangıç yaptı. Total’de ve ABC1’de 2’nci olan dizi Kayıtdışı’nı geride bırakırken, AB’de ise 3’üncü oldu. Kırgın Çiçekler, yeni sezonuyla da zirve mücadelesini sürdürmeye devam edecek.



Ömer ÜST

omerust@outlook.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin