Leyla Küçük'ün dördüncü kişisel sergisi açılıyor!

Ressam Leyla Küçük’ün iç manzaralarından ilham alarak oluşturduğu dördüncü kişisel resim sergisi, Galata Akademi’de açılıyor…

Google Haberlere Abone ol
Leyla Küçük'ün dördüncü kişisel sergisi açılıyor!

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) üyesi ressam Leyla Küçük, dördüncü kişisel resim sergisini 4 – 27 Mayıs tarihleri arasında Galata Akademi’de sanatseverlerle buluşturacak.



27 Mayıs’a kadar açık olacak olan sergide, Küçük’ün 29 peyzaj çalışması görücüye çıkacak. Sergide 2 adet kara kalem tablosu da bulunan ressamın bu özel çalışmaları, 2 ay önce de Almanya’da sergilenmişti.



Leyla Küçük'ün dördüncü kişisel sergisi açılıyor!



Küçük, doğadan yola çıkarak kendi iç manzaralarını yansıttığı eserlerini ise şöyle anlatıyor:



“Resmime sezgilerimle yaklaşırım. Önce yüzeyi boyarken olabildiğince soyut düşünmeye çalışırım. Leke (tachiste) özgürlük sağlar. Boyanın tüm olanaklarını kullanırım. Zaman zaman kazırım, silerim, spatül kullanırım. Daha çok tuval paletim olur. Rastlantıların peşinden giderim ama söylemek isterim ki bu bilnçaltımdır, tasarıdır. Betimlemekten çekinirim. Öykü anlatmak değil, resimsel bir olgu kurmaya çalışırım. Aragon’un dediği gibi; “Bir sanatçının önemi, görsel dile getirdiği imlerin (signe) zenginliğiyle ölçülür.



Doğadan yola çıkarım ama empresyonistlerin doğayla kurdukları ilişki gibi değildir bu. Daha çok iç manzaralardır. Paul Klee “Sanatçı görünmeyeni görünür kılar” der. Bense görünür olanın duyumsanır olmasını isterim. Figürlerim uzam-zaman arasında bir yerdedir. Hangi zaman diliminde yaşarlar, nerede durur, nereye gider, nereden gelirler. Atmosfer yaratmaya çalışırım, boşluklar kurgularım. Boşluklar beni özgürleştirir. Resmimde grinin tüm varyasyonlarını denerim. Grilerim renge hizmet eder. Renk de ışığa. Renk ışıktır, ölçülü kullanırım.



Leyla Küçük'ün dördüncü kişisel sergisi açılıyor! - Resim : 2



LEYLA KÜÇÜK KİMDİR?



Artvin-Hopa doğumlu Küçük, İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü (Marmara Üniversitesi) Müzik bölümünü bitirdi. Sanat yaşamında müzik ve resim hep var oldu.



İlk kişisel sergisini 2010 yılında Marmaris Belediyesi Sanat Galerisi’nde açan Küçük, ikinci kişisel sergisini 2014 yılında UPSD a+A Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Sanatçının üçüncü sergisi ise 2 ay önce Almanya’da kapılarını açtı.



Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) üyesi olan Leyla Küçük, İstanbul’da yaşamakta ve çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin