Medya da 'renk'lendi!

'Elbisenin rengi' tartışmaları medyanın da gündeminde.

Google Haberlere Abone ol
Medya da 'renk'lendi!

Geçtiğimiz Perşembe günü sosyal medyadan yayımlanan bir elbisenin rengi dünyayı ikiye böldü. Gerçekte mavi siyah renklerde olan elbise kimisi için resmen sarı-beyazdı.  



Görmek ya da görememek



İskoç şarkıcı Caitlin McNeill tarafından 'Bu elbise ne renk' sorusuyla paylaşılan fotoğraf ciddi bir fikir ayrılığına sebep oldu. Sosyal medyada yazılan yorumlar kadar; evlerde, ofislerde, sokaklarda da insanlar elbise rengi üzerinde tartıştılar. 



Üretici firma elbisenin mavi siyah renkte olduğunu açıklasa da halen o renkleri göremeyen milyonlarca kişi söz konusu.



Medyanın rengi



The Dress etiketi ile sosyal medyada yer alan konu için 24 saatte 3,5 milyon tweet atılırken; tartışma boyunca 7 milyon civarı tweet ile paylaşım yapıldı. Bir anda yayılan renk tartışmaları sosyal medyanın gücünü bir kez daha kanıtlarken; konu basının da ilgisini çekti. 



Ajans Press'in verilerine bakıldığında; geçen hafta konu sosyal medyada trend topic olduktan sonra aynı gün, 18 Ulusal gazete bu renk değiştiren elbiseye yer verdi.



Sahi elbise hangi renk?



Tartışmalar yaygınlaştıkça uzmanlar da çeşitli açıklamalar yaparak; resmin arka planında kullanılan ışıktan dolayı kimi insanların mavi rengi algılayamadığını ifade ettiler. Beyazı görenler için kabul etmesi zor olsa da; nihayetinde gelinen son nokta elbisenin mavi siyah olduğu yönünde.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin