Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında flaş karar!

AYM'nin 'hak ihlali' kararı tahliyenin önünü açmıştı ama...

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında flaş karar!

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, FETÖ üyeliğinden tutuklu olarak yargılanan gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın, “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” ve “ifade ve basın özgürlüklerinin” ihlal edildiğine oyçokluğu ile karar verdi.



Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre; AYM’nin dün jet hızıyla gerekçesini yayınladığı bu kararlarla iki gazeteci için de tahliye yolu açılmıştı. Ancak Alpay hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza, Altan hakkında ise 26. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluğun devamına karar verdi. 13. Ağır Ceza ret kararı gerekçesinde, AYM kararının Resmi Gazete'de yayınlanmaması ve AYM'nin gerekçeli kararının henüz mahkemeye ulaşmamış olmasını gösterdi. Tahliyelere ret kararı sonrasında ise AYM'nin resmi Twitter hesabından Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararlarına ilişkin, kararların tam metninin AYM'nin internet sitesinde yayınlandığına dair tweetler atıldı.



AYM kararları, Alpay yönünden ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılıp tahliye verilmesi için yargılandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Altan yönünden ise yargılandığı İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verildi.



AYM, eski 9 ay tutukluktan sonra tahliye edilen gazeteci Turhan Günay için de aynı şekilde ihlal kararı verdi. Üç gazeteci için verilen ihlal kararları, 6’ya karşı 11 oyla alındı. Eski AYM üyesi Alparslan Altan’ın bireysel başvurusu ise kabul edilmez bulundu.



13. Ağır Ceza Mahkemesi 22.40 sularında açıkladığı kararda, AYM’nin hak ihlali kararı verdiği Şahin Alpay hakkında tutukluluğunun devamına karar verdi.



23.20 sularında da İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi Mehmet Altan hakkında tutukluluğunun devamına karar verdi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin