Mehmet Demirkol'dan Arda Turan açıklaması: Yardım alması lazım, öldürebilirdi...

Türkiye'nin gündemine oturan Arda Turan Berkay davasıyla ilgili ünlü yorumcu Mehmet Demirkol ilk kez konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Demirkol'dan Arda Turan açıklaması: Yardım alması lazım, öldürebilirdi...

Beinsports Haber'de yayınlanan Bein Manşet programında değerlendirmelerde bulunan Demirkol, çok çarpıcı ifadeler kullandı ve bir çağrıda bulundu.



İşte, Demirkol'un açıklamaları:



"Benim anlamadığım bazı şeyler var. Fazla detayına girmek istemiyorum adli bir konu sonuçta. İşin başı gece kulübünde olanları bilmemiz mümkün değil. Karşılıklı iddialar var saygı duyuyorum bütün iddialara. Ancak hastanede olup biten ile ilgili net görüntüler var ve taraflar reddetmiyor. Ruhsatsız olduğu iddia edilen bir silahla hastaneye gidiliyor. Hastanede silah güvenliğe teslim edilmiyor, içeri giriliyor. Cepten ya da kılıftan çekiliyor emniyeti açılıyor.



Silahın emniyeti açıldığı anda iş başka bir yere gelir. Emniyetinin açılması demek ateşlenebilir demek artık. Ateşlensin demek ve ateşleniyor... Kazayla ya da başka bir şekilde. Silah bu ya. Ortada bir suç işlenmek üzere bilinçli bir iş yapılıyor ve hastanenin içinde! Bunu bu güne kadar konuşmak istemedim ama ceza verildi artık. Bunun karşılığı bu ceza mı? Ben bu tip cezaları bir gün antrenmana gelinmedi diye yüzeysel olarak verildiğini hatırlıyorum yani.

5 Bir hastanede bilinçli şekilde silah patlatmanın cezası para cezası olamaz. Benim bildiğim Türkiye Cumhuriyeti Hukuku'nda böyle bir şey olmamalı.



Adli tarafı bir kenara Arda'nın yaşadığı bütün olayları arka arkaya koyduğun zaman burada sağlıksız bir durum var. Burada yardım gerekir. Normal değil bu yani. Arda'nın yardım alması lazım. Yalnız bırakılmaması lazım. Neyse cezası alsın kabul ediyorum adli taraf devam etsin ama burada bir taraftan da duygusal bir durum var.



Futbolumuzun en değerli oyuncularından biri çok zor bir zaman yaşıyor ve yaşatıyor. Birisini öldürebilirdi yani dolayısıyla bunun çok iyi ele alınması lazım. Kendisini de öldürebilirdi. Beni ilgilendiriyor bu durum vallaha. Neden ilgilendiriyor biliyor musun? Herkes yaptıklarıyla var hayatta, olumlu veya olumsuz.



Maradona bunun azını mı yaptı? O ateş de etti bilerek. Ama bir taraftan da bir performans vardı ortada. Adamın adına kilise kurdular. Genç yaşta uhrevi yerlere koyulan adamların kafa gidebilir.



Burada performansta olmayınca Arda'nın neresinden tutacağını şaşırıyorsun. Hiçbir şey yok ortada Milli Takım'a giremiyorsun. Normal bir vatandaş ne ceza alacaksa onu alsın inşallah. Ama diğer taraftan da bu iyi yönetilen bir durum değil."





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin