Metin Akpınar: 'Zeki'yi bugün görsem 'Yaşa ulan' derdim'

Usta oyuncu, yönetmenliğini yaptığı kabare öncesi Hürriyet'e konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Metin Akpınar: 'Zeki'yi bugün görsem 'Yaşa ulan' derdim'

O, bir mizah duayeni. ‘Devekuşu Kabare’ efsanesinin yaratıcılarından. ‘Türkiye’nin Metin Akpınar’ı. ‘Zeki-Metin’in Metin’i. Usta oyuncu, Okan Üniversitesi’ndeki öğrencileri için yönetmenliğini yaptığı kabare öncesi Hürriyet'ten Hakan Gence'ye konuştu.



Metin Akpınar: 'Zeki'yi bugün görsem 'Yaşa ulan' derdim'Usta isim, siyasetten, magazine kadar pek çok açıklamada bulundu. Zeki Alasya'sız günlerini de anlatan isim bugün olsa ona 'Yaşa Ulan' derdim yanıtını verdi İşte röportajdaki o bölüm;



Zeki Alasya’sız bir hayat nasıl?



- Canımdan can koptu. Ama sanatçılar ölmez. Zeki ölmedi, ben de ölmeyeceğim. Cesetlerimiz gidecek ama mana olarak hep yaşayacağız.



Bu kayıp, hayat hakkında neleri sorgulamanızı sağladı?



- İmanlı adamım. Ölümün değişmez son olduğuna inanırım. Madene bakmazsan ölür çalışanlar. Zeki’ninki normal ölüm. Kabullenmek lazım. Ama yokluk hissi çok ağır. Artık filmlerimizi izleyemiyorum, ağlıyorum.



Bugün olsa, ona ne derdiniz?



- ‘Yaşa lan!’ derdim.



Ahmet Kural-Murat Cemcir’e yeni Zeki-Metin deniyor, sizce de öyle mi?



Benzerlikler var ama biz Kavuklu ve Pişekâr’ı hep değişik oynadık. Bazen ben Kavuklu oldum, bazen Zeki... Onlarda bu yok. İyi niyetliler, geçen yemek yedik. Fikirlerimi söyledim. Biraz daha rafine sanat aramalılar.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin