'Mustafa Ceceli yanlış yaptı'

Hürriyet Magazin Konseyi, haftanın öne çıkan olaylarını değerlendi.

Google Haberlere Abone ol
'Mustafa Ceceli yanlış yaptı'

Kelebek yazarları Ömür Gedik, Cengiz Semercioğlu ve Onur Baştürk'ten oluşan Hürriyet Magazin Konseyi, geride kalan haftanın en çok konuşulan olaylarını yorumladılar.



Mustafa Ceceli yanlış yaptı



Mustafa Ceceli’nin eski eşi Sinem Gedik’in İntizar’la ilişkisi gündeme bomba gibi düştü. Peki bu olayda iki kadın arasında yaşanan ilişkiye mi şaşırmamız gerekiyor, Ceceli’nin bu görüntülerle dava açmasına mı? Magazin Konseyi konuyu her yönüyle ele aldı...



Onur Baştürk: Mustafa Ceceli’nin yaptığı şeye hâlâ inanamıyor ve elden ele dolaşan o görüntüleri değil, esas Ceceli’nin iki yetişkin insanın mahrem görüntülerini ortaya döken tavrını “müstehcen” buluyorum. İnsan çocuğunun annesinin mahrem görüntülerini bir dava aracılığıyla ortaya dökmez. Ne olursa olsun. Ayrıca bir anne heteroseksüel de olabilir, biseksüel yahut lezbiyen de. Cinsel yönelimi anneliğini etkilemez. Çocuğun velayetini bu nedenle istemek, bu ilişkiyi “anormal” bulmak... Pardon hangi çağda yaşıyorsunuz? Bu olayda kaybeden Mustafa Ceceli oldu. Çok net.



Ömür Gedik: Bu işin kazananının olmayacağını görmek hiç de zor değil. Ama en büyük kaybeden Arın. Düşünsenize; iki ay sonra okula gidecek. Kendinizi bir an onun yerine koysanıza. Annesiyle babasının böyle bir polemiğin içinde olmasının cezasını ömür boyu çekecek. İnsanlar anne baba olmadan önce sınavdan geçirilmeli diye düşünüyorum, ebeveynlik ehliyetle olmalı ve herkese verilmemeli.



Cengiz Semercioğlu: İki yetişkin kadının ne yaşadığı kimseyi ilgilendirmez, doğru. O yüzden en büyük yarayı Mustafa Ceceli alır bu işten. Ancak Ceceli’nin iddiası; iki kadının yakınlaşmaları sırasında oğlunun da orada olduğu yönünde. Bu, işin seyrini değiştirebilecek önemli bir nokta. Ama buna rağmen Ceceli bunu dava dosyasına koymadan, görüntüler ortalığa saçılmadan halletmeliydi. “Oğlumu korumaya çalışıyorum” diyor ama en büyük yarayı oğluna kendisi verdi.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin