Mutfak Mirası 'Gastronomi Çalışma Turları' başlıyor!

Akdeniz Lezzetleri ile Antep lezzetlerinin aynı turda buluşması Türkiye‘de Bölgesel mutfak mirasının değerine dikkat çekecek.

Google Haberlere Abone ol
Mutfak Mirası 'Gastronomi Çalışma Turları' başlıyor!

Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılan, Alanya Belediyesi'nin Türkiye'de lisans hakkını alan ilk belediye olduğu Culinary Heritage Europe sisteminin 5 günlük Gastronomi Çalışma Turu Alanya’da 14-15-16 Ekim tarihleri arasında başlayacak sonrasında Gaziantep'te devam edecek.



Mutfak Mirası Alanya adı ile bilinen yerel ve yöresel gıda ürünlerini ve yöresel yemeklerini, şehrin mutfak kültürlerini tanıtımı için kurulan sistemin, Alanya ile beraber dünya da 13 farklı ülkede, 44 bölgede 1502 üyesi bulunuyor.



Türkiye‘de ise ilk lisans hakkını Alanya Belediyesi alırken, ikinci lisans hakkını da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi alarak sisteme dahil oldu. Türkiye’nin bir çok noktasında olduğu gibi kendine has dokusu ve kültürü olan Alanya Mutfağının korunması, tanıtılması ve sürdürülebilir bir turizm değeri olarak hak ettiği yeri alması için Alanya Belediyesinin sürdürdüğü Mutfak Mirası Alanya Projesi, Alanya’nın sadece deniz-kum-güneş üçlüsünden ibaret olmadığını, mutfak kültürünün ve tarımsal faaliyetlerinin de hayatın bir parçası olduğunu Dünya’nın ve Türkiye’nin her yerinden gelen yerli ve yabancı misafirlere, Alanyalılara ve yeni nesile aktarabilmeyi amaçlıyor.



Proje çatısı altında yapılan faaliyetler, seçilmiş işletmelerin ve üreticilerin ayırt edici Mutfak Mirası Alanya Logosu altında bir araya gelmesini sağlıyor. Bununla birlikte halkın dikkatini yerel ürünlere ve yöresel lezzetlere çekmek için tamamlayıcı etkinlikler ve çalışmalar da yıl içerisinde sürdürülüyor.



Culinary Heritage Europe sisteminin 5 günlük Gastronomi Çalışma Turu kapsamında pek çok ülkeden 34 Culinary Heritage sistem koordinatörü ve teknik heyet hoş geldin yemeği ile bir araya gelecek.



3 gün boyunca Alanya mutfağına ait yöresel yemekler, yerel tarım ürünleri ve yetiştiricilik ve ürünleri hakkında bilgilerin verileceği etkinlikte, ayrıca şehrin belli noktalarına kurulan lezzet duraklarında tadım imkanları, bahçe gezileri ve Gastro Workshowların yanı sıra, köy yemeklerinin tanıtımı ile yeme içme gelenekleri yaşatılacak.



Mutfak Mirası 'Gastronomi Çalışma Turları' başlıyor!


Etiketler Alanya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin