NASA, Türkiye seyahatlerini iptal etti!

NASA, İstanbul’da yapılacak Uzay Araştırmaları Komitesi Konferansı’na temsilci yollamayacak...

Google Haberlere Abone ol
NASA, Türkiye seyahatlerini iptal etti!

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA), İstanbul’da yapılacak Uzay Araştırmaları Komitesi (COSPAR) Konferansı’na temsilci yollamama kararı aldığı ortaya çıktı. Gerekçe olarak da ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısı gösterildi.



NASA’nın 30 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak Uzay Araştırmaları Komitesi (COSPAR) Konferansı’na güvenlik nedeniyle temsilci göndermiyor. NASA’nın Uluslararası ve Ajanslar Arası İlişkileri’nden sorumlu yöneticisi Al Condes’in 21 Haziran’da yayınladığıduyuruda, yönetimin COSPAR’a gitmeye planlayan bilim adamı ve personele sponsor olmayacağı belirtildi. Gerekçe olarak da ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısı gösterildi.



COSPAR BAŞKANI FISK: İSTANBUL'UN PARİS VE ORLANDO'DAN DAHA TEHLİKELİ OLDUĞUNA DAİR YANLIŞ BİR ÖNGÖRÜ



Diğer taraftan COSPAR’ın Başkanı Len Fisk, sivil ve askeri uzay haberleri yayınlayan ‘spacepolicyonline.com’ sitesine yaptığı açıklamada NASA’nın seyahatlere iptal kararına tepki gösterdi. Len Fisk şunları söyledi: “NASA böyle yaparak dünyada stratejik liderlik peşinde olmadığını ve terörizmin ödüllendirilmesine karar vermiştir. Tüm büyük uzay programlarının liderleri, insanlı uzay yolculuğu da dahil birçok konuyu tartışmak için İstanbul’da toplanacak ama NASA olmayacak. Önde gelen bilim adamları, araştırma sonuçlarını, gelecekteki projelerini, bilim araştırmaları konusundaki uluslararası işbirliğiyle ilgili paylaşım yapacaklar ancak NASA çalışanları ve NASA’nın sponsor olduğu taşeronlar orada olmayacak. Nedeni de şu: İstanbul’un Paris, Brüksel, Orlando ya da Florida’dan daha tehlikeli olduğuna dair yanlış yönlendirilmiş bir öngörü.”



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin