Nefise Karatay setlere hangi sinema filmiyle dönüyor?

Merakla beklenen filmin çekimleri devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Nefise Karatay setlere hangi sinema filmiyle dönüyor?

Bir süredir setlerden uzak kalan Nefise Karatay, soyadının hakkını verdi ve Direniş Karatay filminin kadrosuna dahil oldu.



Yapımı KTO Karatay Üniversitesi’ne ait olan Direniş Karatay filminin çekimleri Konya'da sürüyor. Genel yönetmenliğini Serdar Akar'ın yaptığı filmde Mehmet Aslantuğ, Fikret Kuşkan gibi usta isimlere, aralarında Alperen Duymaz, Ece Yaşar ve Burcu Özberk'in de yer aldığı genç  ve başarılı isimler eşlik ediyor.



Çekimleri 25 bin metrekare alanda kurulu Hollywood standartlarındaki dev platoda yapılan "Direniş Karatay" filminde Karatay Medresesi'nin kurucusu Emir Celaleddin Karatay'ın hayatı beyazperdeye akrarılıyor.



Filmin kadrosundaki sürpriz bir isim dikkat çekiyor. Maya adında bir kız çocuğu olan eski model ve sunucu Nefise Karatay da filmin ekibine katıldı. Filmde Ahi Evran rolüne hayat veren Fikret Kuşkan'ın eşini ve genç yıldız Burcu Özberk'in de annesini canlandıran Nefise Karatay, tarihin ilk kadın STK’sı olarak bilinen Bacıyan Teşkilatı'nın lideri Fatma bacı rolüyle seyirci karşısına çıkacak.



Bacıyan Teşkilatı ile ilgili kitapları okuyarak rolüne hazırlandığını anlatan Karatay'ın projede yer alması soyadının hakkını verdiği yorumlarına neden oldu. Selahattin Sancaklı'nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde ayrıca Yurdaer Okur, Nik Xhalilej, Volkan Keskin, Yusuf Aytekin ve Tuğrul Tülek de önemli rolleri canlandırıyor.



Birsen ALTUNTAŞ

birsenaltuntas76@gmail.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin