Netflix Türkiye'den flaş RTÜK açıklaması!

RTÜK'e lisans başvurusu yapılmadığına dair iddialara Netflix'ten açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Netflix Türkiye'den flaş RTÜK açıklaması!

Netflix'in Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) lisans başvurusu yapmadığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in konuyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından, Netflix'ten beklenen açıklama yapıldı.



Uzun zamandır gündemde olan internet ve dijital yayınların denetimi konusu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun yeni internet yayını düzenleme yasası Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.



Yasa ile ülkemizde yayın yapan BluTV ve Netflix gibi portallar da lisanslama ve denetime tabi olacak. Netflix'in RTÜK'e lisans başvurusunda bulunmadığı ve ülkemizden çekileceğine dair haberler için Netflix Türkiye lisans başvurusu ve Türkiye’deki üye sayısı ile ilgili basın açıklaması yayınladı.



İşte, Netflix sözcüsü tarafından, konuyla ilgili yapılan o açıklama:



"İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.



Saygılarımızla,

NETFLIX TÜRKİYE"



Netflix Türkiye'den flaş RTÜK açıklaması!



RTÜK Başkanı’ndan Netflix açıklaması!



RTÜK’e başvuru yapmadı! Netflix, Türkiye’den ayrılacak mı?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin