Nokta'nın yayınladığı AKP günlüklerinde gazetecilerle ilgili önemli maddeler!

İşte, AKP binasından sızan o bilgiler...

Google Haberlere Abone ol
Nokta'nın yayınladığı AKP günlüklerinde gazetecilerle ilgili önemli maddeler!

Haftalık olarak yayınlanan Nokta dergisi, bugün tartışma yaratacak bir haberle bayilere girdi.



AKP kurmaylarının 1 Eylül 2015'te yaptığı toplantıda geçtiği iddia edilen konuşmaları yayımlayan Nokta, gazetecilere bilgi sızdırmamasıyla bilinen AKP binasından önemli bilgiler aktardı.



Nokta'nın "AKP Günlükleri" başlığıyla yayımladığı notlarda, AKP kurmayları partilerinin aslında yüzde 25 civarı oyu olduğu belirtiyor. Notlarda ayrıca gazetecilerle ilgili önemli maddeler de yer alıyor.



Yayımlanan notlara göre masada; Ömer Çelik, Mustafa Şentop, Taha Özhan, Erol Olçok, Lütfü Elvan, Taner Yıldız, Ali Sarıkaya, İbrahim Dalmış, İbrahim Uslu, Hatem Ete, Efkan Ala, Ertan Aydın, Faruk Çelik, Mücahit Arslan ve Mahir Ünal'ın yer alıyor.



İlk olarak Ömer Çelik'in konuşmalarını aktarıldığı notlarda, Çelik'in gazetecilerle ilgili "Türkiye ve bölgedeki genel gazeteci tutuklamalarına ilişkin bilgi notu istenilsin. Bu heyetteki arkadaşlar medyayı da dolduran isimler. Arkadaşlar televizyona çıktıkları zaman medya üzerinden kitleyi Kongre’ye ısındırmaları iyi olur" ifadeleri dikkat çekiyor.



İşte, Nokta'nın yayınladığı o notlar:



ÖMER ÇELİK: Dün yapılan toplantıda önemli tespit ve teklifler yapıldı. Bunların her biri üzerinden tekrar geçeceğiz. Bu tip değerlendirmeler kendi resmimizi çekmemize de vesile oluyor. Koalisyon görüşmeleri esnasında hem CHP hem de MHP’yi gördük. O partilere kıyasla AK Parti’nin çok daha ileride olduğunu gönül rahatlığı ile ifade edebiliriz. AK Parti kalitesinin karşılığı kesinlikle yüzde 41 değil. Buradan bir başarı çıkmazsa, bunun üzerimizde ciddi vebali olur. Fakat biz hala yüzde 90 tespit, yüzde 10 teklif düzeyindeyiz.



Elimizde 50’ye yakın gündem maddesi var. Kadın, Genç, Çözüm Süreci, DAEŞ, Dış Politika ve Ekonomi gibi başlıklarımız mevcut. Heyetteki arkadaşlarımız kendilerine uygun gördükleri, formasyonu, yönelimleriyle uyumlu başlıkları belirleyip o konular hakkında “şöyle bir siyaset izliyorduk, devam ettirelim, ya da şu değişiklikleri yapalım” diye somut öneriler getirirlerse hem Kongre hem de seçim kampanyası çok faydalı olur.



Bir çoğumuzun yazın geçmişi ve entelektüel geçmişi var. Ama bu masada sadece siyasi analiz yapmak yerine siyasetçi olup somut öneriler sunmamız da gerekiyor.



Bu heyet her sabah yarım saat güncel konuları tartışsın.



Türkiye ve bölgedeki genel gazeteci tutuklamalarına ilişkin bilgi notu istenilsin.



Bu heyetteki arkadaşlar medyayı da dolduran isimler. Arkadaşlar televizyona çıktıkları zaman medya üzerinden kitleyi Kongre’ye ısındırmaları iyi olur.



“AKP’NİN SOYU KURUYOR”



İBRAHİM USLU (SUNUM):



-AK Parti Kadın seçmen avantajını uzun bir süre elinde tutmuştu fakat artık bunu kaybetmeye başladı. Önceden Kadınların Erkek seçmene oranı  55’e 45 iken şimdilerde bu oran eşitlendi. Karşılaştırmalı bir analizle bakılırsa AK Parti’ye destek veren kadınların yüzde 13’ü AK Parti’yi desteklemeyi bıraktı. Bunu en temel sebebi ‘hayat tarzı kaygısı’dır. AK Parti vitrinin de oyun kurucu kadın aktörün olmaması da bir başka etken



-Kadınlar Gençlere nazaran daha kazanılabilir bir yerde duruyorlar. AK Parti’nin bu seçim kampanyasında ciddi bir ‘Kadın kartı’ oynaması gerekiyor.



-Benzer şekilde Kürt seçmen de ayrılık sinyalleri vermeye başlamıştı fakat AK Parti bu olguyu da görmezden gelmeyi tercih etti. Uzun yıllar “Kürtlerin asıl temsilcisi biziz çünkü daha fazla oy alıyoruz” klişemiz alt üst oldu. Şu an Kürt seçmenin yüzde 57’si HDP’yi ve ancak yüzde 31’i AK Parti’yi destekliyor.



Sunumun devamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin