O fotoğrafları silmemek suç sayıldı!

Facebook'ta eski fotoğraflarınıza dikkat edin, sizin de başınıza gelebilir...

Google Haberlere Abone ol
O fotoğrafları silmemek suç sayıldı!

Bu haberi okuduktan sonra sosyal medyada paylaştığınız fotoğraflara daha dikkat edeceksiniz. Yargıtay, eski sevgilinin facebooktaki fotoğrafını kaldırmamayı suç saydı. Olay 2012’de İstanbul Anadolu Yakası’ndaki bir ilçede meydana geldi. Cumhuriyet Savcılığı’na müracaat eden genç bir kız, eski erkek arkadaşının birlikte oldukları dönemde çekildikleri fotoğrafları sosyal paylaşım sitesindeki hesabından paylaştığını, bütün ısrarlarına rağmen fotoğrafları kaldırmadığını öne sürdü.



Genç kız, eski arkadaşının özel hayatına dair görüntüleri ifşa ettiğini iddia etti. Savcılık soruşturmasının ardından genç adam hakkında İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne ‘özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek’ suçundan dava açıldı. Taraflar arasında özel hayata dair olduğu kabul edilecek resimlerin ilişki sürecinde birlikte sanığın facebook hesabından paylaşıldığı ya da müştekinin buna açıkça rıza gösterdiğine dikkat çeken mahkeme, ilişki bittiğinden itibaren resimlerin sayfadan çıkarılmamasının özel hayata dair görüntülerin ifşası anlamına gelmeyeceğine hükmetti.



Suça konu resimlerin başlangıçtan itibaren belirli aşamaya kadar hukuka uygun olarak ifşa edildiğine vurgu yapılan mahkeme kararında; genç kızın rızasını çektiği anda eylemin suça dönüşmeyeceği bildirildi. Genç kızın kararı temyiz etmesi üzerine devreye giren Yargıtay 12. Ceza Dairesi kararı bozdu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin