'Omar ve Biz' Varşova Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı!

Film, dünya prömiyeri ile festival yolculuğuna Varşova Film Festivali ile başladı.

Google Haberlere Abone ol
'Omar ve Biz' Varşova Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı!

Yönetmenliğini başarılı çift Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in yaptığı 'Omar ve Biz' filmi 13 Ekim günü gerçekleşen dünya prömiyeri ile festival yolculuğuna Varşova Film Festivali ile başladı.



'Omar ve Biz' Varşova Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı!



Filmin ana karakterleri Omar ve Mariye’yi oynayan Taj Sher Yakub ve Hala Alsayasneh Türkiye’de geçici göçmen olarak yaşayan Suriyeli iki oyuncu tarafından canlandırılıyor.



FIAPF tarafından dünyanın en seçkin on beş uluslararası festivalinden biri olarak belirlenen Varşova Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü için yarışan 'Omar ve Biz' gösterim sonrası gördüğü ilgiden hayli memnundu. Seyirci tarafından önyargıların yüksek olduğu zor bir konuyu empatik ve derinlemesine anlatması sebebiyle beğeni ile karşılandı. Profesyonel oyuncular göçmen statüleri sebebiyle filmin yurtdışı galalarına katılamazken, yönetmenler Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in katılımıyla gerçekleşen soru cevap kısmına Cem Bender, Ushan Çakır da katıldı. Cem Bender’in performansı büyük beğeni topladı.



'Omar ve Biz' Varşova Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı! - Resim : 2



Türkiye prömiyerini 29 Ekim’de Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Yarışma’da yaparak, seyirciyle buluşacak olan “Omar ve Biz”, Türkiye | Yunanistan sınırında yaşayan emekli komutan İsmet (Cem Bender)’in komşusu Sabri (Menderes Samancılar)’nin hayatını kurtaran iki göçmeni evlerinde misafir etmeye başlaması ile istemediği iki yeni komşusuyla arasındaki derin çatışmalı hikâyeyi anlatıyor.



'Omar ve Biz' Varşova Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı! - Resim : 3



'Omar ve Biz' filmini izleyenler, oğlu Kemal’in (Ushan Çakır) kendisinden kaçarak Amerika’ya yerleşen ve uzun yıllar sınır görevi yaptıktan sonra yeni emekli olmuş bir askerin iki göçmenle komşu olmak zorunda kalması ile kendisini beklemediği olaylar içinde bulmasını takip ederken İsmet’in yaşadığı insani tecrübe ile politik bakış açısı, önyargılarıyla yüzleşmesi yolculuğuna tanık olacaklar.



'Omar ve Biz', Kültür Bakanlığı destekli ve TRT ortaklığı ile çekildi.



'Omar ve Biz' Varşova Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı! - Resim : 4



'Omar ve Biz' Varşova Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı! - Resim : 5


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin