Onay Akbaş’dan 'Kıyısız Dalgalar' sergisi

Ressam Onay Akbaş’ın sanat yaşamı boyunca ürettiği eserlerden derlediği seçkiyi “Kıyısız Dalgalar” başlığı altında sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Onay Akbaş’dan 'Kıyısız Dalgalar' sergisi

Fareler, Ruh Çağıranlar, Korkuluklar, Kelebek Avcıları, Kuklalar, Sahte Peygamberler, Oyun-Oyuncak-İktidar, An ve Bellek, Bitmem(iş)lerim, Varoluş Karnavalı, Dalga, Düşlemler gibi evrensel temalar üzerine çok sayıda seri eser üreten Onay Akbaş’ın resimlerinin vazgeçilmez unsuru ise sanatçının çizgi ve renk dünyasındaki canlılıktır. Hayatın en ironik yanlarını kendine özgü bir üslupla ele alan Akbaş’ın tuvalleri için ‘kendi iç dünyasının haritaları’ da denebilir. İnsana ait, insanla ilgili olan her şey Onay Akbaş’ın resimlerinin temalarını oluşturur. Her resim, hayatın dönüştürülmesi için uyarı ya da öneri niteliği taşır. Onay Akbaş’ın resimlerinde zamanın yüzü ile karşılaşırız. Yapıtların tarihsel tanıklığı, verdiği mesaj, içinde taşıdığı derinlik, izleyenlerde yeni algılamalar ve düşünce biçimleri yaratır.



Eserlerinde primitif sanattan grafitiye uzanan bir figür anlayışıyla, kendine özgü hiç de masum olmayan bir imgeler dünyası yaratarak en trajik olayların dahi ironik bir boyutu olabileceğini izleyicilere hatırlatan Akbaş, yaptığı her resimle yeni bir yönünü keşfettiğinin altını çiziyor.



Ziyaretçiler sergiyi 19 Mart tarihinde başlayan,5 Mayıs tarihinde son bulan ,İş Sanat Kibele Galerisi’nde görülebilir.



Onay Akbaş’dan 'Kıyısız Dalgalar' sergisi



Onay Akbaş’dan 'Kıyısız Dalgalar' sergisi - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin