Rasim Ozan Kütahyalı 'işsizim' dedi, mahkeme affetmedi!

CHP’li Mahmut Tanal, Rasim Ozan Kütahyalı’dan 6 bin TL tazminat kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Rasim Ozan Kütahyalı 'işsizim' dedi, mahkeme affetmedi!

CHP Milletvekili Mahmut Tanal bir televizyon programında kendisini tehdit edip küfür eden Rasim Ozan Kütahyalı’dan 6 bin TL tazminat kazandı. Kütahyalı’nın avukatı, "Müvekkilim işsiz" savunmasıyla mahkemeyi ikna edemedi.



Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Beyaz TV’de yayınlanan 'Dinamit' adlı programda kendisini tehdit edip küfür ve hakaret ettiği iddiasıyla, Rasim Ozan Kütahyalı aleyhine açtığı tazminat davasından 6 bin lira manevi tazminat kazandı.



AVUKATI, KÜTAHYALI İÇİN 'İŞSİZ' DEDİ



İstanbul Anadolu 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada, son sözü sorulan Kütahyalı’nın avukatı Engin Dilmaç, müvekkilinin kasten bir suç işlemediğini, Tanal’ın herhangi bir manevi zarar görmediğini savundu.



Suç teşkil eden herhangi bir fiilin de bulunmadığını öne süren Av. Dilmaç, “Kusturmalı Boşnak s…” ifadesiyle Boşnaklara hakaret ettiği için Beyaz TV’deki program kadrosundan çıkarılan müvekkili Rasim Ozan Kütahyalı’nın şu an işsiz olduğunu belirterek, “Ayrıca davacı tarafın talep ettiği tazminat miktarı fazladır. Davanın açıldığı tarihte müvekkil çalışmakta ise de, şu anda çalışmamaktadır. Koşullar değişmiştir. Davanın reddini talep ediyoruz” dedi.



Mahkeme, CHP’li Tanal’ı haklı bularak Kütahyalı’yı 6 bin TL ödemeye mahkum etti.



KÜTAHYALI 14 BİN TL DE ADLİ PARA CEZASI ÖDEMİŞTİ



Kütahyalı’nın tehdit, küfür ve hakaret dolu sözlerine maruz kalan CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın suç duyurusu üzerine İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan ceza davasında da Kütahyalı, 14 bin TL adli para cezasına çarptırılmıştı.



Karara itiraz eden Kütahyalı’nın avukatları, istinaf başvurusunda bulunmuştu. Dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi, Kütahyalı’nın istinaf başvurusunu reddederek yerel mahkemenin kararını onamıştı.



Böylece Kütahyalı, 14 bin liralık adli para cezasını ödemekten kurtulamamıştı. Ceza davasının sonuçlanmasının ardından Tanal, bu sefer de Kütahyalı’ya karşı İstanbul Anadolu 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tazminat davası açmıştı.



Tazminat davasını da dün kazanan Tanal, Kütahyalı’dan 6 bin TL alacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin