Rıdvan Dilmen: Her iki tarafta da omurgasız sanatçılar var

Cengiz Semercioğlu'nun Dilmen'le yaptığı röportajın ikinci bölümü yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Rıdvan Dilmen: Her iki tarafta da omurgasız sanatçılar var

Hürriyet Gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu'nun futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ile yaptığı röportajın ikinci bölümü, bugün yayınlandı. İlk bölümüyle büyük ses getiren röportajın ikinci bölümünde de Rıdvan Dilmen'den çarpıcı açıklamalar geldi.



Cengiz SEMERCİOĞLU / HÜRRİYET



Her iki tarafta da omurgasız sanatçılar var



İlk günden beri AK Parti’li miydin?

- 15 sene önce iktidara geldikleri zaman ben AK Partili falan değildim. Her gün şunu duyuyordum; “Eyvah kafeler kapanacak, mini etek yok artık, şu olacak, bu olacak”. 15 sene geçti, hâlâ bir şey olduğu yok ama aynı şeyler söyleniyor. Oysa hiçbir şey olmadı, herkes memnun hayatından.



Yaptıkları haber için hapis yatan gazeteciler var ama...

- Hukuki konularla ilgili adaletsiz bir durum varsa, yanlış yapılıyor. Ben insanların çok büyük devlet suçu işlemediyse, ahlak suçu işlemediyse tutuksuz yargılanmasından yanayım. Ben tutuklu gazetecilerin, Enis Berberoğlu’nun ne yaptığını bilmiyorum ama ortada devlete ihanet varsa, suçlu ben de olsam cezasını çekmem lazım. Ben neden gazetecilerin cezaevinde olmasını isteyeyim? Tutuksuz yargılansınlar. Özellikle sanat ve spor camiasında bu konularda çok daha kaypak insanlar var.



Kim onlar? Neye göre kaypaklar, neye göre omurgasızlar?

- Son röportajım ya, bunu da açık açık söyleyeyim; her iki tarafta da birçok omurgasız sanatçı var. En azından ben kendimi omurgalı olarak görüyorum. Ben Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seven, onu bu ülke için bir şans gören biriyim. Kim neyi seviyorsa da saygı duyarım, beni ilgilendirmez. Peki şu önde gelen sanatçı, oyuncu, sporcu kişiliklerine ne diyeceğiz? Dizi oyuncusu “Ben Selahattin Demirtaş’a oy vereceğim” diyor. Saygı duyarım. Ama aynı oyuncu TRT’ye dizi yapmaya başlıyor, bir anda sus pus! Hadi yine söylesene.



Bu oyuncunun kabahati değil ki. Ekmek parası ne yapsın? TRT dizisinde de oynuyor...

- İlkeli solcu söylemeye devam eder ama...



Ama konuşursa hükümete yakın kanallardan iş alamayacak.

- Ki almalı... Peki solculuk, devrimcilik bu mudur? atv’de program yaparken a demeyenler sonra çıkıp akademisyenler için imza atıyorlar. Niye atmadın daha önce? Menfaat peşinde olmayan, ilkeli, omurgalı solculara sonsuz saygım var. Öyle pek çok arkadaşım var benim... Tersinden gidelim. Hükümete yakın grupta çalışırken de bu tarafa çakmaya başlıyorlar. Ben CNN TÜRK’te de çalışsam, Halk TV’de de çıksam, ahaber’de de konuşsam çizgim belli; Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetimini de, ailesini de, kendisini de çok seven bir insanım. Herkese, her görüşe de saygı gösteriyorum. Ama bizlerin de bir gerçeği var; bu siyasi çekişmede daha fazla yıpratılmaya çalışıldığımızı biliyoruz.



Diğer tarafta da omurgasızlar var diyorsun...

- Olmaz olur mu... Cumhurbaşkanı’nın yanında çıkar için olanlara da karşıyım. Boşanması olay olan ünlü bir şarkıcı, 15 Temmuz’dan önceki bir röportajında şöyle demiş: “Cumhurbaşkanı’nın davetine gitmek, iktidarın politikasını benimsemek anlamına gelmiyor. Sadece bir davete icabet etmektir. Orası devletin bir kademesi, siyasi parti temsilciliği değil.” Bir sanatçıya yakışan güzel bir cevap değil mi? Ama aynı sanatçı kazanç elde edeceğim diye 15 Temmuz’dan sonra “En büyük AK Parti, en büyük Erdoğan, onun için ölürüm, uçarım, kaçarım” diyorsa işte bu ikiyüzlülüktür, omurgasızlıktır. Buna saygı duymuyorum.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN



Rıdvan Dilmen: Atatürk'ün kurduğu büyük Cumhuriyet'in evladıyım


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin