Rıza Sarraf ABD'de tutuklanırken Ebru Gündeş ne yaptı?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Tolga Tanış, Rıza Sarraf'ın tutuklanırken Ebru Gündeş'in neler yaşadığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Rıza Sarraf ABD'de tutuklanırken Ebru Gündeş ne yaptı?

Tolga Tanış, Zarrab’la aynı uçakta olan ve Zarrab gibi ikinci sorgu bölümüne götürülen Burak Boya’nın anlatıklarından Rıza Sarraf tutuklanırken eşi Ebru Gündeş ve kızının ne yaptığını köşesine taşıdı. Yazının ilgili bölümü şöyle:



“Ebru Gündeş ve Zarrab sorgu odasına beraber alındılar. İçeride yaklaşık bir saat kaldılar. Açık tenli, sarışın bir bakıcısı vardı, çocuk dışarıda onunla bekledi. Çıktıklarında Ebru Gündeş hızla çocuğunu resimli bir tabelaya yönlendirdi. Sırtı dönük, babasını nasıl götürdüklerini görmemesi için. Zarrab çıkınca oraya yönelmeye çalıştı ama kendisine eşlik eden iki takım elbiseli adam ve bir kadın, kolundan tutup ileriye doğru yürümesini istediler.



Vedalaşmak istedi sanırım çocukla ama izin vermediler. Sonra Ebru Gündeş bir süre ağladı. Orada 1.5 saat daha oturduk. Sonra bagajlarımızı aldık. Yanlarında bakıcı dışında dövmeli, Rus’a benzettiğimiz, korumaya benzeyen biri daha vardı. Araç kiralamaya da beraber gittik. Havalimanının dışında Ebru Gündeş’in annesi olduğunu düşündüğüm bir kadın bekliyordu. Bir cipe binip gittiler.”



İşte Tolga Tanış'ın o yazısı



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin