RTÜK’ten Halk Arenası’na 8 program, FOX Haber’e 3 gün ceza!

İki kanala 'yayın ilkelerini ihlal' maddesinden program durdurma cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK’ten Halk Arenası’na 8 program, FOX Haber’e 3 gün ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), gazeteci Yılmaz Özdil, usta sanatçılar Metin Akpınar ile Müjdat Gezen’in sözlerini gerekçe göstererek Halk TV ve Fatih Portakal'ın sözleri nedeniyle de FOX TV'ye ceza kesti.



Bir yayın kuruluşuna verilen en ağır ceza olan 'Tekrarı halinde lisans iptali' maddesinden verildi. Bu maddeye göre, her iki TV kanalı, bir kez daha aynı cezayı alırsa, lisansları iptal edilecek.



FOX Ana Haber'e 3 gün, Halk Arenası'na ise 5'i Metin Akpınar ile Müjdat Gezen'in konuk olduğu programdan, 3'ü de Yılmaz Özdil'in konuk olduğu bir başka Halk Arenası programından olmak üzere toplamda 8 program yayın durdurma ve para cezası verildi.



RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yaşar Uğurlu'nun imzasıyla hazırlanan raporda, her iki kanal için “Halkı kin ve düşmanlığa sürüklüyor” değerlendirmesi yapıldı. Kanallara, yasanın “Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” ilkesine dayanılarak ceza kesildi.



Halk Arenası'na 8 bölüm ceza



Duayen gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Halk TV’deki Halk Arenası programına sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in konuk olduğu program için 5, usta gazeteci Yılmaz Özdil’in konuk olduğu program için 3 hafta yayını durdurma cezası verildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin