Samsung, Apple'ı geçti!

Samsung 2016 ilk çeyreğinde satış rekoru kırarak Apple’ı geride bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Samsung, Apple'ı geçti!

Bir tarafta Android tarafının lideri Samsung, diğer tarafta ise Apple. İkilinin rekabeti uzun yıllardır sürüyor. Samsung tekrar Apple’ı satış rakamlarında geride bıraktı. Veriler 2016 yılının ilk çeyreğine ait.



2016 yılının ilk çeyreğine ait raporlar ortaya çıkmaya başladı. Samsung tarafında dikkat çekici bir detay ortaya çıktı. Aşağıdaki tabloda da görebileceğiniz gibi Güney Koreli dev, Apple’ın ikiye katlamış durumda.



2016 yılının ilk çeyreğinde Samsung, akıllı telefon pazarının %27.80’ini ele geçirmiş durumda. Apple tarafında ise bu oran .40 şeklinde. Aradaki iki katlık fark Samsung’un ezici üstünlüğünü simgeliyor.



Samsung, Apple'ı geçti!



Bir diğer dikkat çekici rakam ise bir önceki çeyrekten. Apple tarafında bir önceki çeyreğin oranı %20.90 iken Samsung tarafında ise %22.10 şeklinde. Dolayısıyla Apple tarafında düşüş, Samsung tarafında ise ciddi bir yükseliş söz konusu.



Bu değişikliğin en önemli sebebi firmaların yeni modellerinin piyasaya çıkışı. Son çeyrekte Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge gibi iki önemli amiral gemisinin piyasaya çıkması sebebiyle böyle bir değişiklik yaşanmış durumda. Diğer yandan Samsung tarafında çok sayıda yeni orta segment akıllı telefon gördük. Apple tarafında ise sadece iPhone SE modeli karşımıza çıktı. Bir sonraki çeyrekte rekabet daha fazla kızışabilir.



Üçüncü sırada ise Huawei markasını görüyoruz. 2015 yılında olduğu gibi bu yıl Huawei yine sırasını koruyor gibi duruyor. Ancak yıl sonuna doğru rakamlar daha fazla netlik kazanacaktır.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin