Seramik sanatçısı İrfan Aydın'dan takı koleksiyonu

İrfan Aydın, sanat çalışmalarına ilk kez takı koleksiyonu ekledi.

Google Haberlere Abone ol
Seramik sanatçısı İrfan Aydın'dan takı koleksiyonu

UNESCOAIAPPlastik Sanatlar Derneği üyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Seramik Bölümü Yardımcı Doçent İrfan Aydın, bugüne kadar gerçekleştirdiği sayısız ulusal ve uluslararası sergilerinin ve sanat çalışmalarının yanına bu kez takı koleksiyonu ekleyerek mücevhere yeni bir yorum katıyor.



Seramik sanatçısı İrfan Aydın'dan takı koleksiyonu



80’lerin sonundan itibaren yaptığı çalışmalarda özellikle biçimlerle oynamayı sevdiğinin altını çizen İrfan Aydın, sanatı taşınabilir hale getirerek çizgisi dahilinde yalın formları bu kez takılar üzerine uyguluyor.



“Biçimlerin bana verdiği olanaklar, var olan şeyleri yansıtmamı mümkün kıldığı gibi, var olmayan, ama “gerçek” olduğu kabul edilen bazı şeyleri de göstermemi sağlıyor. Böylece yapıtlarımda var olanlar ile var olmayanlar bir araya geliyor ve sonuca ulaşmayan öyküler yaratıyor.”



Aydın takılara uyguladığı tasarımları, Antik dönem tapınaklarından (Akropolis, Paestum, Zeus…), kadın mucitlerden (Mary Anderson, Sarah E.Goode, Maria Telkes,Josephine Cochrane…), kadın mimarlardan (Zaha Hadid, Eileen Gray, Jane Drew, Mualla Eyüboğlu…) dönem ve disiplinlerden aldığı ilhamla sürdürülebilir özelliği dahilinde sanat eserlerinden kalan formlardan yaratıyor. İrfan Aydın’ın tek parça ve benzeri olmayan tasarımları Gümüş, Altın, Sırlı ve Sırsız olarak dört farklı kategoride sunuluyor.



Seramik sanatçısı İrfan Aydın'dan takı koleksiyonu - Resim : 2



İrfan Aydın ve mimar eşi Rana Aslanbay Aydın’dan multi-disipliner yeni bir marka OPEN DESIGN



Bodrum Yalıkavak’ta konumlanan, mimar eşi Rana Aslanbay Aydın ile açtıkları Open Design Studio,  mücevher ve aksesuar tutkunları için İrfan Aydın’ın özgün, yalın ve hikayesi olan takı koleksiyonuna ev sahipliği yaparken aynı zamanda farklı disiplinlerden sanatçı ve tasarımcıların işleriyle birlikte Aydın’ın farklı formlardaki eserlerini de sanat severlere sunuyor. Hayatın içinden; takılar, aydınlatma elemanları ve seramik ve porselen sofra serileri, sanatın ortasında; heykeller ve formlar, mekanın duvarında; panolar, bölücü paneller, bahçenin zemininde; kotto karolar üzeri uygulamalar sadece Bodrum Yalıkavak Open Design Studio’da keşfedilebilir. Open Design Studio yaz boyunca pop-up store ile Gümüşlük Limon’da da konumlanıyor olacak.



Seramik sanatçısı İrfan Aydın'dan takı koleksiyonu - Resim : 3


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin