Şirin Payzın'dan CNN Türk'e duygusal veda!

CNN Türk'le yolları ayrılan Şirin Payzın, Twitter'dan veda yazısı paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Şirin Payzın'dan CNN Türk'e duygusal veda!

CNN Türk'ün ünlü ekran yüzlerinden Şirin Payzın, kanalla resmi olarak yollarının ayrıldığını kişisel sosyal medya hesabından duyurdu. Payzın, duygusal bir mesajla ayrılık haberini takipçileriyle paylaştı.



Şirin Payzın, Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:



"17 senelik birliktelik bugün resmi olarak bitti. CNNTÜRK’le yollarımızı ayırdık.Neler sığmadı ki 17 yıla.Afganistan,Irak, Suriye’de ki savaş bölgelerinden yapılan yayınlar,bir muhabir olarak canla başla çalışma.11 Eylül ve sonrasında değişen herşey, İran, Lübnan, Filistin, İsrail, Kosova yani muhabir olarak asla kopmadığım bölgeler .. canlı yayınlar, özel haberler, haber takipleri.. sonra lider röportajları ! Trump’dan Hillary Clinton’a , Tarık Aziz’den AB liderlerine .. Davos’lar, AB zirveleri , Washington ‘dan bildirmeler, Nevruz’lar..



Soma gibi , Van depremi gibi yüreğimizi yakan haberler , seçimler.. yüzlerce canlı yayın, yüzlerce haber.. Dış haber muhabirliği ile başladım sonra Yeni Gün Hafta Sonu ‘nu yarattık ve ilk defa bir haftasonu kuşağı yayınlandı haber kanallarında...



Sonra , Ne Oluyor? başladı . 9 sezon yayınlandı .. kimi hararetli kimi sakin , yüzlerce konuyu, siyaseti, haberi tartıştık teke tek röportajlarda Muhalefet liderlerine , Bakanlara ,Milletvekillerine soru sordum .. bazen kızdılar , bazen güldüler ,bazen manşet oldular ama sormaktan asla vazgeçmedim . Ve tabii bu süreçte onlarca renkli gömleğim de bana ve size eşlik etti CnnTürk bana , ben ona çok şey kattık birlikte haber ve gazetecilik ödülleri kazandık:) sektörün en iyi kameraman, muhabir, editör, yönetmenleriyle çalıştım..



Şimdi yeni bir sayfa... Çok yakında yeniden buluşmak üzere..."



Şirin Payzın'dan CNN Türk'e duygusal veda!



Şirin Payzın kimdir?



Şirin Payzın, 1968 tarihinde İstanbul‘da dünyaya geldi. Fransızca ve İngilizce dil bilgisi olan Şirin Payzın, baba tarafından Kırım göçmenidir.



İstanbul Üniversitesinde Filoloji bölümünde yarım dönem okumasının ardından Ankara‘da Bilkent Üniversitesine geçerek, Sanat Tarihi ve İşletme eğitimi aldı.



Üniversite eğitimini New York‘da New York Üniversitesi‘nde tamamlayarak mezun olan Şirin Payzın, okul eğitiminin bitmesinin ardından Birleşmiş Milletler‘deki Türkiye Daimi Temsilciliği’nde çalışmaya başladı.



Babası gazeteci Nizam Payzın ve büyük teyzesi Behice Boran olan Şirin Payzın, lelevizyoncu Ufuk Güldemir‘in yönlendirme sonucunda Türkiye’ye yerleşme kararı alarak televizyonculuk görevini icra etmeye başladı.



Bir dönem Show TV‘de göreve getirilen Şirin Payzın, 1994-1999 tarihlerine gelindiğinde ATV Ana Haber Bülteni’nde ‘’Diplomasi Muhabirliği’’ görevini yürüttü.



ATV ve Sabah Gazetesi için gittiği yurt dışında gerçekleştirdiği pek çok haber esnasında devlet başkanları ile birlikte özel röportajlar yaptı. 1997 tarihinde Libya Lideri Muammer Kaddafi ile gerçekleştirdiği özel röportajla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ”Yılın Röportajı” ödülünü almaya layık görüldü.



1999 tarihinde kurulduğu CNN TÜRK kanalında, ‘’Kıdemli Diplomasi Muhabiri’’ unvanıyla görevini sürdürdü. 2002 yılının eylül ayına dek bu görevini yürüten Şirin Payzın, 2001 tarihinde “Dünyada Bugün” isimli programı hazırlayarak sunuculuğunu üstlendi. Aynı zamanda CNN TÜRKe ekranlarında “Yeni Gün Hafta Sonu”nu adlı programı hazırlayıp sunmuştur ve muhabirlik görevine de devam etmiştir.



Muhabirlik görevi boyunca Pakistan‘daki askeri darbe, AB Helsinki Zirvesi, İsrail‘de ikinci intifada, İran‘da seçimler, Bağdat‘ta yaşanan krizler, 11 Eylül sonrası New York‘ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu da dahil olmak üzere, sıcak haberleri CNN TÜRK adına yerinde izledi.



Ankara’da diplomasi muhabiri olarak Türk dış politikasına dair haberler ve röportajlar yapan Şirin Payzın, 2003 tarihinin Mart ayında başlayan, Irak Savaşı sırasında TRT adına İran‘a gitti ve buradan özel bir program hazırlayarak sundu.



2001 tarihinde “Dünyada Bugün” isimli programını hazırladı ve sundu. Irak’tan izlenimlerini “Perspektif” programı için belgesel olarak hazırladı.



Son olarak Şirin Payzın, siyasette, ekonomide, gündelik yaşamda, sporda ve dünyada yaşanan gelişmelerin ele alındığı “Ne Oluyor?” programı ile CNN Türk'te yayın hayatına devam etti.



Ödülleri:



1997 – Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ”Yılın Röportajı” ödülü – Libya Lideri Muammer Kaddafi ile yaptığı özel röportajla

2004 – Metin Göktepe Yılın Görüntülü Haber Ödülü – “Hepsi Birer Güldünya” belgeseliyle


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin