Sırrı Süreyya Önder tahliye edildi! İşte, ilk açıklaması

HDP eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in tahliyesine hükmedildi.

Google Haberlere Abone ol
Sırrı Süreyya Önder tahliye edildi! İşte, ilk açıklaması

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdiği eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, saat 16:50 sıralarında 10 aydır tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nden tahliye edildi. Önder'i cezaevi dışında kızı Ceren ve arkadaşları karşıladı.



Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre; Cezaevi kapsında gazetecilere konuşan Önder, "Normalde insanın böyle zamanlarda sevinmesi lazım fakat bir yanımız hep içeride. Ne zaman ülke topyekun demokratikleşme, barış yolunda adım atarsa sevincimizi o zaman yaşayabiliriz. AYM’nin kararı oy birliğiyle almasını çok değerli buluyorum, umarım bu diğer yargılamalar için de ön açıcı olur. Sözümüzü söylemişiz, her zaman da söyledik. Hiçbir şey bunu söylemekten alıkoyama, çünkü inandığımızı söyledik." dedi.



Önder’i cezaevinin dışında CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi karşıladı.





İLK AÇIKLAMA



Sırrı Süreyya Önder cezaevinden çıktıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, “İçerideki arkadaşlarımızın da hepinize çok selamları var. Normalde insanın böyle zamanlarda sevinmesi lazım fakat bir yanımız hep içeride. Ne zaman ülke topyekun demokratikleşme, barış yolunda adım atarsa sevincimizi o zaman yaşayabiliriz. AYM'nin kararı oy birliğiyle almasını çok değerli buluyorum, umarım bu diğer yargılamalar için de ön açıcı olur. Sözümüzü söylemişiz, her zaman da söyledik. Hiçbir şey bunu söylemekten alıkoyama, çünkü inandığımızı söyledik. 10 aydır tek başıma olduğum için konuşma melekelerim de biraz zayıflamış. Hepinize teşekkür ediyorum, ayağınıza sağlık.” dedi.



10 AYDIR CEZAEVİNDEYDİ



Anayasa Mahkemesi, 10 aydır cezaevinde bulunan HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in, ‘hak ihlaline’ uğradığına karar vermişti. Önder’in avukatları da infazın durdurulması ve tahliye edilmesi için İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe vermişti.



NE OLMUŞTU?



Eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında 2013 Nevruz'undaki konuşmaları nedeniyle dava açılmıştı. İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, 7 Eylül 2018'de Demirtaş'a 4 yıl 8 ay, Önder'e ise 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi, mahkumiyet kararlarını 4 Aralık 2018'de onamış, Önder 6 Aralık 2018'de cezaevine girmişti. Önder bunun üzerine, AYM'ye başvuruda bulunmuştu. 6 Aralık 2018 tarihinden bu yana Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde bulunan Önder'in başvurusuna ilişkin AYM, ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi.



AYM’den Sırrı Süreyya Önder kararı!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin