Skandal iddia! CIA destekli şirket Facebook konuşmalarını izliyor

CIA ve NSA destekli bir şirketin Facebook Messenger üzerinden yapılan konuşmaları takip ettiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Skandal iddia! CIA destekli şirket Facebook konuşmalarını izliyor

Facebook üzerinde gözlerden uzak sohbet etiğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. CIA destekliözel bir birimin sadece Facebook sohbetlerini taradığı ve izlediği belgelerle iddia ediliyor. 



Tamindir.com'da yer alan habere göre; Bosdanev–Code Factory adında bir grup yaptığı derin bir tarama sonucu CIA’e bağlı bir birimin Facebook sohbetlerini izlediğini iddia etti. Bosdanev, Facebook sohbet sekmesinin açıldığı andan itibaren bir uyarı gönderdiğini ve bu uyarı vasıtasıyla sohbetlerin tamamen izlenmesinin mümkün olabildiğini savunuyor.



Grup, Facebook yazılımında bulunan ve son derece gizli çalışan bir kod parçacığı keşfetti. Bunun ne işe yaradığını anlayabilmek üzere kodu analiz eden yazılımcılar, kodun belirli bir merkeze sohbetin başladığına dair haber verdiğini buldular. Sinyalin nereye gittiğinin peşine düşen Bosdanev takip sonucu Recorded Future adına kayıtlı bir adrese ulaştılar.



Bu noktadan sonra bu ismi araştıran grup, Recorded Future’un CIA tarafından kurulmuş bir yazılım ajansı olduğunu buldular. Keşif bununla sınırlı kalmadı, Facebook’un bu şirketle yıllardır çalıştığının belgelerine de ulaşan Bosdanev –Code Factory, tüm bulgularını bloglarında yayınladılar.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin