Sosyal medya Çetin Altan'a ağlıyor: 'Enseyi karartmayacağız'

Usta gazetecinin ölümü sosyal medyada da gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medya Çetin Altan'a ağlıyor: 'Enseyi karartmayacağız'

Türk basının usta isimlerinden Çetin Altan bugün bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.  Kendisi gibi gazeteci olan Ahmet Altan ve akademisyen Mehmet Altan'ın babası olan Çetin Altan 88 yaşındaydı.



Gazeteciliğe, Ulus gazetesinde muhabir olarak başlayan Çetin Altan ilerleyen yıllarda Devrim, Akşam, Hürriyet, Güneş, Sabah gibi gazetelerde köşe yazdı. Dünyanın en çok köşe yazısı yayınlanan yazarları arasında yer alıyor.



Son olarak Milliyet gazetesindeki köşesiyle okuyucu karşısına çıkan usta gazetecinin vefat haberi sosyal medyada da gündem oldu. Birçok meslektaşı Çetin Altan'ın ardından mesajlar yayınlamaya başladı. 



İşte, o mesajlardan bazıları....



Mario Levi: Çetin Altan'ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Ondan öğrendiklerimi unutmamaya çalışacağım. Ustalarımdan biriydi. Nurlar içinde yatsın.



Abdülhamit Bilici: Basın ve edebiyat üstadı Çetin Altan'a Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. O görmese de hayalindeki demokrasiyi mutlaka göreceğiz.



Enis Berberoğlu: Çetin Altan'lı Akşam okuyarak yetişen  kuşak için bir hayat çivisi çıktı, yaşlandık bugün



Ekrem Dumanlı: Türk edebiyatı ve basının usta kalemi Çetin Altan'ı kaybettik. Ahmet ve Mehmet Altan başta aile fertlerine sabırlar diliyorum.



İsmail Küçükkaya: Çok okuduğumuz, çok etkilendiğimiz, evrensel bakışlı ve büyük bir yazardı. Hem değerli hem önemli yazar. Çetin Altan. Müteessirim.



Murat Sabuncu: Sana söz enseyi karartmayacağız...



Fazıl Say: Çetin Altan çok değerli bir aydınımızdı. "Her köyümüzde bir piyano olmalıdır" sözünü söyleyen insandır. Nur içinde yatsın.



Bülent Keneş: Enseyi karartmayın" deyip demokrasi, hak/hukuk ve özgürlük mücadelesine sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu! 



Gani Müjde: Taşlardan seke seke dere geçen ceylanın ritmi ile yazardı yazılarını.

Piyano çalan köy kadınlarını göremeden gitti büyük usta Çetin Altan.



Erhan Çelik: Usta kalemi kaybettik. Biz yine de enseyi karartmayalım. Mekanı cennet olsun. #ÇetinAltan



İrfan Değirmenci: Meclis'te linç edildi,yargılanma rekoru kırdı,akılla,gülerek direndi,enseyi karartmadı,demokrasinin geldiği günü görse iyiydi! #ÇetinAltan



Ezgi Başaran: Çetin Altan'ı kaybettik, hepimizin başı sağolsun



Koray Çalışkan: Enseyi elbette karartmayacağız sevgili #ÇetinAltan ve elbette seni çok özleyerek. Yolun açık olsun. 



Can Dündar: Vasiyetin baki:

Her şeye rağmen enseyi karartmayacağız Çetin Abi...

Elveda!



Hayko Bağdat: Çetin Altan'ı kaybettik. Çok üzgünüm..



Ece Temelkuran: "Enseyi karartmayın" dediği kadar mücadele de etmişti. İyi ki geldin dünyaya #ÇetinAltan . Bize ayırdığın zaman için teşekkürler.



Can Ataklı: ilk gençlik yıllarımızın sembol ismiydi. yeri doldurulmayacak bir entelektüel olarak aramızdan ayrıldı. güle güle çetin altan..



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin