Sputnik’te bir gazeteci daha işten atıldı!

Daha önce hapiste kaldığı gerekçesi ile Gazeteci Ferid Demirel’i işten çıkaran Sputnik Türkiye, Basın Sekreteri Lora Tomaili’yi işten çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Sputnik’te bir gazeteci daha işten atıldı!

Sputnik Türkiye yönetimi, kuruluşun 7 yıllık çalışanı Tomaili’yi “İş ahlakına uymamak” ve sağlık sorunları nedeniyle çok fazla rapor aldığı iddiasıyla işten çıkardığını bildirdi. Uzun süredir mobbing uygulanarak istifaya zorlandığını belirten Tomaili ise gerçek nedenin “İş ahlakına uymamak” olmadığını, şayet böyleyse neden çevirmenlik yaparken basın sekreterliğine terfi ettirildiğini soruyor. Terfisinin ardından, çalıştığı pozisyonun eski sahibinin aldığı ücret nedeniyle zam talebinde bulunduğunu ancak bunun kabul edilmediğini, yaklaşık sekizde bir maaşa razı edilmeye çalışıldığını ifade etti. 



MOBBİNG UYGULANDI!



Tomaili, ilkokul öğrencisi kızının tek velisi olması ve yaşadığı mobbing nedeniyle aldığı psikolojik tedaviden dolayı verilen izin ve raporların da, zam talebi nedeniyle işverende oluşan rahatsızlık sürecinde bahane olarak kullanıldığını belirtti. Tomaili, iş akdinin feshedildiği gün de akıl almaz şeyler yaşadığını iddia etti. İşveren Özcan Dada’nın masayı yumruklayıp bağırarak kendisiyle konuştuğunu, tüm personelin duyacağı şekilde “Defol git terbiyesiz”, “şerefsiz”, “Erkek olsaydın ağzını burnunu kırardım”,  diyerek tehdit ettiğini belirten Tomaili, bu sözlerin telefon görüşmelerine de yansıdığını kaydetti. İşverenin özel hayatına dahi müdahale ettiğini aktaran Tomaili, kişisel cep telefonu hattının da kendisine verilmediğini belirtti.



YARGIYA TAŞIDI 



Yaşadığı psikolojik şiddet nedeniyle tıbbi yardım aldığını belirten Tomaili, Sputnik Türkiye’de daha önce de birçok personelin mobbinge uğradığını ve konuyu yargıya taşıdığını hatırlatarak, Sputnik Türkiye yetkililerinin adalet önünde hesap vermesi için konuyu yargıya taşıdığını ifade etti. Tomaili, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak Sputnik Türkiye yetkililerinden şikayetçi oldu. Kişisel eşyaları ve telefon hattının gasbedildiğini aktaran Tomaili, ilgili şahıslar tarafından kendisine ve kızına zarar vermekle tehdit edildiğini adli makamlara ileterek uzaklaştırma talebinde bulundu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin