Teknoloji devleri istemeseniz de sizi yakından izliyor!

Cep telefonunuzu elinizde nasıl tuttuğunuza dair bilgiler, mesajlarınızı taranması , bilgilerinizin üçüncü taraflara ve şirketlere aktarılması...

Google Haberlere Abone ol
Teknoloji devleri istemeseniz de sizi yakından izliyor!

Bunlar, bazı teknoloji devlerinin sitelerine ve uygulamalarına kaydolurken kabul ettiğiniz şeylerden sadece üçü. BBC'nin araştırması, mahremiyet politikası ve kullanım koşullarında kullanılan dilin anlaşılabilmesi için üniversite eğitiminin gerekli olduğunu tespit etti.



Ancak kullanılan teknolojik jargonu biraz yakından incelediğinizde, verilerinizin nasıl kullanıldığına dair şaşırtıcı gerçekler gözler önüne seriliyor. Peki teknoloji devleri kişisel verilerinizi nasıl toplayıp kullanıyor?



1. Nerede olduğunuz izin vermeseniz bile izleniyor



Çoğu uygulama, cep telefonunuzun Küresel Yer Belirleme (GPS) sistemini kullanarak nerede olduğunuzu izleme izni istiyor. Kullanıcılar isterlerse bu talebi reddebiliyor. Ancak izin vermeseniz de nerede olduğunuzu görebiliyorlar. Örneğin Facebook, telefonunuzun GPS'i dışında nerede olduğunuzu ele veren bilgileri topluyor. Nerede olduğunuz hala kullandığınız IP adresi ve yaptığınız "check-inler ve katıldığınız etkinlikler" üzerinden izleniyor. Twitter da bulunduğunuz yerle ilgili bilgilere "ihtiyaç duyuyor" ve bunu "IP adresi ya da cihaz ayarlarından alınan sinyaller üzerinden" yaptıklarını belirtiyor. Şirket bunun "hesabınızı güvenli bir şekilde kurmanız ve korunmanız için gerektiğini" söylüyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin