Televizyonda Küba'yla işbirliği!

Küba Radyo ve Televizyon Kurumu’nun dublaj sistemi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yenilenecek.

Google Haberlere Abone ol
Televizyonda Küba'yla işbirliği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şubat ayında yapmış olduğu Latin Amerika ziyareti kapsamında TİKA ve Küba Radyo ve Televizyon Kurumu (ICRT) arasında yapılan protokolle Küba'ya TRT dizilerinin Küba Televizyonu'nda ücretsiz yayınlanması karşılığında dublaj ekipmanı hibe edilmesi kararlaştırılmıştı.



Projenin ilk aşaması olarak TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam tarafından bir heyet davet edildi. Bu kapsamda Türkiye'ye gelen heyet, Doğu ve Güney Asya Pasifik Latin Amerika Dairesi Başkanı Dr. Rahman Nurdun ile söz konusu proje ve gelecekte yapılabilecek teknik işbirliği alanları hakkında görüştü. Teknik ziyaretler kapsamında TRT Genel Müdürü başta olmak üzere Dış Yayınlar Dairesi Başkanı ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı ile projenin teknik detayları ve ikili işbirliğinin geliştirilmesi hakkında görüşme yapıldı. Ayrıca teknik personel tarafındanTRT'nin dublaj çalışmaları ve sistemleri ile ilgili uygulamalı ve teorik bilgilendirme yapıldı. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin