Tom Cruise nakliye uçağını kurtaracak!

Ünlü aktör yeni bir reklam anlaşması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Tom Cruise nakliye uçağını kurtaracak!

Aralarında Türk Hava Kuvvetleri'ninde bulunduğu konsorsiyuma A400M askeri nakliyat uçağı sağlayan Airbus Defence & Space firmasının, ünlü Hollywood yıldızı Tom Cruise ile bir film anlaşması yaptığı ortaya çıktı. Anlaşma gereği Tom Cruise, yaptığı arızalarla büyük eleştirilere yol açan A400M'lerin yeni ekran yüzü oldu ve yeni filminde en tehlikeli sahneleri bu uçakla çekti.



İspanyol El Mundo gazetesi, ünlü Amerikalı aktörün bu ayın sonunda tüm dünyada vizyona girecek olan "Mission İmpossible - Rogue Nation” filminde son zamanlarda sürekli arıza yapan A400M nakliye uçaklarını kullandığını yazdı. Tom Cruise'un bu aksiyon filminde kullandığı uçağın geçtiğimiz günlerde İspanya'nın Sevilla kentinde Türkiye'ye teslim edilmeden önce son test uçuşları yaparken düşen ve dört kişinin ölümü ile sonuçlanan kazada kullanılan A400M'nin birebir aynısı olduğu belirtildi. Ünlü aktör ise yaptığı açıklamada hayatının en önemli tehlikeli sahnelerini bu uçakla gerçekleştirdiğini vurguladı. İspanyol basını Tom Cruise'un bu uçakları kurtarmak için yola çıktığını kaydederek önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan Mission İmpossible 5 filminin bunda ne kadar başarılı olacağına sinamaseverlerin karar vereceğini ifade etti.



Türkiye, Avrupa Müşterek Silahlanma ve İşbirliği Teşkilatı (OCCAR) ile ana yüklenici Airbus Defence & Space ile 2003’te imzaladığı geliştirme ve tedarik sözleşmesi kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin nakliye uçağı ihtiyacını karşılamak üzere 10 adet Airbus A400M uçağı almaya karar vermişti. Bu kapsamda Türkiye’nin 2018 yılı sonuna kadar alacağı 10 uçaktan ilki geçen yıl Nisan'da, ikincisi de Aralık ayında teslim edilmişti. (dha)


Etiketler tom cruise
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin