Türkiye'de internetten en çok hangi diziler izleniyor?

Milliyet yazarı, araştırma sonuçlarını köşesinde paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de internetten en çok hangi diziler izleniyor?

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, Television Business International dergisinin yaptığı araştırma sonucunda, Türkiye'de internetten en çok izlenen yerli ve yabancı dizileri yazdı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



İnternette bu dizileri izliyoruz



Bizde rakam bulmak zordur. İnternet ortamında, ‘Kim hangi diziyi ne kadar izliyor?’ sayısını da yine elin gâvurundan elde ettik. Television Business International dergisinin sitesinde, ‘Türkiye’de İsteğe Bağlı İzleme Top 10 Listesi’ (12-18 Şubat 2018 tarihleri arasında) verildi. Hem genel hem de platformlardaki durum...



The Walking Dead’ bir numara



İnternet ortamında en çok izlenen dizi, ‘The Walking Dead’ (16 milyon 231 bin 36 kişi.) İkinci sırada, içeriğiyle adından çok söz ettiren İspanyol dizisi ‘La Casa de Papel’ yer alıyor. (12 milyon 545 bin 586 kişi.) Bizde ‘Bizim Hikaye’ olarak ekrana gelen dizinin orijinali ‘Shameless’ ise, listede üçüncü sırada... (10 milyon 884 bin 709 kişi.) Bir fikir vermesi için ‘Bizim Hikaye’ dizisinin Total izleme oranı en son yüzde 8.08’di. Yani yaklaşık 4,6 milyon izleyici demek oluyor.

Açık kanalda daha fazla diyebilir miyiz?



En çok izlenen yerli dizi



Bu veriler ışığında bir yerde ‘İnternette en çok izlenen yerli dizi hangisi?’ sorusunun da cevabı çıkıyor. Top 10 listesinin altıncı sırasında ‘Diriliş: Ertuğrul’ dizisi var, 7 milyon 667 bin 720 kişi izlemiş. Bu rakam, açık kanal Total izleme oranına yakın bir sayı (En son bölümü yaklaşık 8 milyon kişi izlemiş.) Dokuzuncu sırada ‘Vatanım Sensin’ yer alıyor, 5 milyon 114 bin 734 kişi seyretmiş. Dizinin en son Total izleyici sayısının çok üzerinde bir rakam. (Yaklaşık 2,5 milyon kişi izlemiş.)



Netflix’i kaç kişi izliyor?



Netflix’e, “Türkiye’de abone sayısı nedir?” diye soruyoruz, “Bilmiyoruz” diyorlar. Medya üzerine araştırmaları ciddiye alınan kuruluşlardan Ampere Analysis, 2016 yılında yayımlanan ‘Çin ve Netflix’ başlıklı yazıda Türkiye’yle ilgili kısa bir bölümde biraz bilgi var. “Polonya’yla birlikte Türkiye’nin, Netflix’in dünya çapındaki dağılımı içinde payının yüzde 7’yle yüzde 9 arasında olduğunu belirterek, bu ülkelerde izle öde ile ilgili resmi rakamlar yok” diye yazmışlar.



TBI dergisinin ‘Platformlarda izlenen diziler’ Top 10 listesi bir fikir veriyor. İlk

10 dizinin dokuzu zaten Netflix dizileri... ‘Stranger Things’ ilk sırada (5 milyon

493 bin 149.) Netflix’in Türkiye’deki abone sayısı, yaklaşık 5 milyon kişi diyebiliriz. Hemen bir karşılaştırma yapalım. Geçtiğimiz yıl, aynı ay içinde derginin yayımladığı sonuçlarda, Netflix’in Türkiye’de en çok izlenen dizisi ‘Narcos’ olmuş (3 milyon 510 bin kişi.) Yani neredeyse platform bir yılda, 2 milyona yakın bir abone kazanmış.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin