TÜRSAV'dan 'Alternatif Dağıtım' ağı!

TÜRSAV, yerli yapımların 'Alternatif Dağıtım' adıyla farklı bir kulvarda gösterimini sağlayacak bir çalışma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
TÜRSAV'dan 'Alternatif Dağıtım' ağı!

Türk Sinema Vakfı ( TÜRSAV)  yıllık üretim sayısı her yıl artan yerli yapımların dağıtım -gösterim sıkıntısı çekmesi üzerine  “Alternatif Dağıtım” adıyla farklı bir kulvarda yerli filmlerin gösterimini sağlayacak bir çalışma başlattı. Belediye kültür merkezleri, üniversiteler, sinema kulüpleri ve yazlık sinema gösterimlerine “kiralama” yöntemiyle film dağıtan “Alternatif Dağıtım”  özellikle yeni yapımların gösterim sorunlarını hafifletmeye çalışıyor.



Her yıl vizyon giren İki yüz elli civarında ithal filmle birlikte yüz elliye varan yerli filmin üretilmesi özellikle yerli filmler için birkaç salonda gösterim yapabilme ya da hiç gösterilmemesine yol açmıştı.



Türk Sinema Vakfı tarafından yapılan açıklamada;



“Sanatsal bir amaca sahip yerli filmler AVM’lerde toplanmış sinema salonlarında kendilerine yer bulamıyor. Bugün, değeri kabul edilmiş bir çok yerli film kendi ülkesinde, kendi kentlerinde, kasabalarında bile gösterilmiyor. Edirne’de, Mersin’de ya da Giresun’da yaşayan bir vatandaş bu filmlerin sadece adını duyuyor, duysa da yakınındaki sinemada izleme fırsatı bulamıyor.”



Belediyeleri, üniversiteleri ve sinemayla ilgili bütün kurumları  “ piyasa sistemi” tarafından dışlanan, sanatsal bir amaca sahip yerli filmleri desteklemeye çağırıyoruz.” deniliyor.



Alternatif Dağıtım  yeni filmlerin yanında, Yeşilçam klasiklerini, çocuk filmlerini ve yerli belgeselleri de dağıtıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin