Uğur Dündar, Erdoğan'ın 2002'de konuk olduğu programı hatırlattı: En yakın tanığı, kendisi

Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Uğur Dündar, Erdoğan'ın 2002'de konuk olduğu programı hatırlattı: En yakın tanığı, kendisi

Sözcü yazarı Uğur Dündar, "Halk Arenası'na ceza" başlığıyla yayımlanan yazısında "Bilmem hiç yandaş televizyonlara kulak veriyor, gazetelerine göz atıyor musunuz? Başta bu vatanın kurtarıcıları ve Cumhuriyetimizi kuran Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, iktidara biat etmeyip dik duran, ne kadar siyasetçi, akademisyen, sanatçı, aydın, yazar, gazeteci-televizyoncu varsa, sabah akşam her türlü hakaret, iftira, tehdit ve saldırı gırla gidiyor" ifadesini kullandı.



"Hep aynı isimler ekranlarda ve gazete köşelerinde 'Kim daha çok saldıracak, kim daha çok hakaret ve iftira yağdıracak, kim daha fazla tehditte bulunacak' yarışını sürdürüyor. Yarış halindeler; çünkü onlara hiç dokunulmadığı gibi, sırtları sıvazlanıp daha da cesaretlendiriliyorlar" diyen Dündar, şöyle devam etti:



​- Siz istediğiniz kadar "Biz kimseye hakaret etmeyiz, kişilik haklarına zarar vermeyiz, iftira atmayız, özel hayatlara girmeyiz, büyük kamu yararı olmadıkça çocukları gündeme getirmeyiz" deyin. İstediğiniz kadar "Evrensel meslek ilkeleri doğrultusunda halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet ederiz" diyerek yayıncılık anlayışınızı sergileyin. "Yayında adı geçenlerin, rencide edildiklerini düşünenlerin her zaman cevap haklarını kullanabileceklerini ve iktidar yetkililerini programınızda konuk etmekten mutluluk duyacağınızı" sık sık belirtin. Alana toplanmış 50 bin kişi arasından tepkilerini "Yuhalayarak" göstermek isteyenleri susturup "Aman bizim programımızda böyle kaba davranışlara yer vermeyelim" deyin, bu ilkeleri tüm programlarda neredeyse seyirciye bıkkınlık verecek kadar sık tekrarlayın, belirli odaklar yine bildiklerini okuyorlar.



— Oysa bu yazdıklarımın yakın tanıklarından biri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. 2002 seçimlerinden, yani partisinin iktidara gelmesinden hemen önce kendisi ile CHP'nin bir önceki Genel Başkanı Deniz Baykal arasındaki ‘Büyük Buluşma' adlı son derece kritik tartışmayı en adil biçimde yönettiğimi çok iyi bilir. Sözcü gibi yüksek tiraja mı sahipsiniz, Fatih Portakal ve Halk Arenası gibi çok mu seyrediliyorsunuz, maalesef topun ağzındasınız ve linçe adaysınız demektir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin