'Uğur Mumcu' ödülleri sahiplerini buldu! İşte, gecede ödül alan isimler!

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin usta gazeteci adına dağıttığı ödüller sahplerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
'Uğur Mumcu' ödülleri sahiplerini buldu! İşte, gecede ödül alan isimler!

ÇGD (Çağdaş Gazeteciler Derneği) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen '2015 Uğur Mumcu Anma ve Ödül Töreni' dün akşam Rixos Eskişehir Otel'de yapıldı. Törende konuşan ÇGD Şube Başkanı Can Hacıoğlu, 22 yıldan bu yana Uğur Mumcu'yu anma etkinliği düzenlediklerini söyledi. Hacıoğlu, "Uğur mumcu Cumhuriyetçi ve Atatürkçü olduğu için öldürüldü" dedi. 



Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan da konuşmasında Uğur Mumcu ile fakülteden arkadaş olduklarını belirtti. Çölaşan "O hiçbir zaman ölmeyecek. Bir mücadele başlatıldı. Sizler bizler kenetlenerek mücadele edelim. Önümüzdeki tablo ortaçağ tablosu" ifadelerini kullandı. 



GAFFAR OKKAN YİĞİT ADAMDI 



Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Ahmet Ataç yaptığı konuşmada Uğur Mumcu gibi Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın da 24 Ocak'ta öldürüldüğünü hatılatarak "Gaffar Okkan Eskişehir'de de görev yaptı. Burada onun dostları var. Gaffar Okkan mert, yiğit, Atatürkçü idi, gerçekten adamdı" dedi. 



Yapılan konuşmaların ardından siyasetçi ödülü CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'e verildi. Özel, ödülünü Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar'dan aldı. Sanat ödülleri de Nurgül Yeşilçay, Levent Üzümcü, Elçin Tezcan, Aytuğ Ülgen ve Özlem Akdoğan'a verildi. 



ÖDÜLÜNÜ ALDI, ARKADAŞLARIYLA BULUŞMAYA GİTTİ 



Ödülünü Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'tan alan sanatçı Nurgül Yeşilçay, kendisinin Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olduğunu söyleyerek, "Eskişehir'e her gelişimde çok heyecanlı oluyorum. En güzel yıllarım burada geçti. Anadolu Üniversitesi'ni 6 yılda bitirdim. Üniversitedeki arkadaşlarımla buluşmaya gideceğim. Onun için sizlerden izin istiyorum" deyip salondan ayrıldı. 



MELİS ALPHAN'A MEDYA ÖDÜLÜ 



Törende 2105 Uğur Mumcu 'Medya' ödülleri Hürriyet Gazetesi yazarı Melis Alphan, Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer ve Fox TV sunucusu Fatih Portakal'a verildi. Hürriyet Gazetesi yazarı Melis Alphan'a ödülünü Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç verdi.



ÇGD'nin 'Sivil Toplum Örgütü' ödülleri de ADD Başkanı Tansel Çölaşan ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı (ÇYDD) Aysel Çelikel'e verildi. Tansel Çölaşan ödülünü ADD şube Başkanı Azmi Kerman'dan alırken, törene katılmayan Aysel Çelikel adına ödülünü ise ÇYDD Genel başkan yardımcısı Nihal Kızıl aldı. 



AVUKATLAR AYAKTA ALKIŞLANDI 



Törende 'Aydınlanma Savaşçısı' ödülünü araştırmacı Doğan Kuban ve karikatür sanatçısı Kamil Masaracı alırken 'Hukuk savaşçısı' ödülü ise Ali İsmail Korkmaz Avukatları Komitesi'nde görev alan avukatlar Ayhan Erdoğan, Pınar Çelik Arpacı, Mehmet Ümit Erdem, M.Vakur Kulat, Özlem Şen Abay, Doğukan Tonguç Cankurt, Heval Yıldız Karasu, Esra Başbakkal Kara, Özgür Özlem Engel, Aykut Tayyar Altınok, Önder Öztürk ve Selin Dağlar'a verildi. Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin'in elinden ödülü alan avukatlar salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. 

Bu yılın 'Emek' ödülü Eskişehir'deki ICF fabrikası çalışanlarına, 'Çevre' ödülü de Yırcalı zeytin üreticileri adına Yırcalı köyü Muhtarı Mustafa Akın'a verildi. Muhtar Akın, "Bize destek olan basın kuruluşlarına, özellikle Kanal D, CNN Türk televizyonlarına ve Doğan Haber Ajansı'na teşekkür ediyoruz" dedi. 



2015 Uğur Mumcu 'Bilim' ödülü Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr.Nuran Ay ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr.Hikmet Başmak'a, 'Mücadele' ödülü Mücadele Ödülü Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan'a, 'Spor' ödülü de Eskişehirspor'un 1970'li yıllardaki efsane futbolcularına verildi. 

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin