Ünlü isimler Erdoğan'ın iftar davetine katıldı. Yemeğin ardından neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanat ve spor dünyasından tanınmış isimleri iftar davetinde ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü isimler Erdoğan'ın iftar davetine katıldı. Yemeğin ardından neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü'ndeki iftar programında, spor ve sanat dünyasından çok sayıda isimle bir araya geldi. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Birliğimiz, beraberliğimiz her zamankinden çok daha büyük önem arz ediyor. Bakın bir terör mücadelesi şu anda bizim için en önemli sıkıntıdır. Bu terörün kaynakları bellidir. Hele hele sanat camiamız bunu çok iyi bilir. Spor camiamızdaki dostlar, arkadaşlar bunu çok çok iyi bilir" ifadelerini kullandı.



Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Çünkü eğer bu ülke teröre kurban edilirse yazık olur. Şunu bilin ki Türkiye'nin birliği, beraberliği sadece Türkiye için değil bölge için ve dünyadaki mağdur, mazlum milletler için bir örnek teşkil edecektir."



"Biz birlikte olursak bizi kimse yıkamayacaktır"



Erdoğan, "Benim bir Cumhurbaşkanı olarak hep arzum isteğim şu, diyorum ki biz birlikte olursak, biz iri, diri, kardeş olursak hep birlikte Türkiye olursak, o zaman bizi kimse yıkamayacaktır. Bunu başarmamız lazım. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var" şeklinde konuştu.



"Bütünleşmeye mecburuz"



"Bizim ikide bir önümüze getirilen bu Türk'tü, Kürt'tü, Laz'dı, Çerkez'di, Gürcü'ydü, Abaza'ydı... Ben artık diyorum bizim kitabımızda bunların yeri yok" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bütünleşmeye mecburuz, orada bir olmaya mecburuz, orada beraber olmaya mecburuz" dedi.



Ceceli'nin okuduğu ezanla oruç açıldı



Huber Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında katılımcılar oruçlarını, şarkıcı Mustafa Ceceli'nin okuduğu ezanın ardından açtı.  

Sanatçı Mustafa Keser ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun konser verdiği programda, Orhan Gencebay, Sibel Can, Yavuz Bingöl, Hasan Kaçan, Gülben Ergen, Cengiz Kurtoğlu, Kenan İmirzalıoğlu, Eser Yenenler, Fettah Can, Muazzez Ersoy, Zerrin Özer, Hande Yener, Yavuz Bingöl, Mustafa Sandal, Sinan Özen, Niran Ünsal, spor dünyasından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, eski A Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli, eski milli futbolcular Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Rıza Çalımbay, Tanju Çolak, basketbolcu Hidayet Türkoğlu, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Burcu Çetinkaya ve yapımcı Acun Ilıcalı'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir davetli topluluğu yer aldı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin