Yasak Elma ne kadar seyirci kaybetti?

FOX'un sevilen dizisi Yasak Elma, taciz iddialarının gölgesinde yeni sezona başlamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Yasak Elma ne kadar seyirci kaybetti?

FOX'un sevilen dizisi Yasak Elma, Talat Bulut'un bir set çalışanını taciz ettiği iddiası yaz dönemi boyunca gündemden düşmemişti. Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, taciz iddialarının gölgesinde yeni sezona başlayan Yasak Elma'nın ne kadar izleyici kaybettiğini yazdı.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET



'Yasak Elma' 700 bin seyircisini kaybetti



'Yasak Elma' nın setinde yaşandığı iddia edilen ‘taciz’ olayı, hukuki açıdan nihayete ermedi. Yaz boyunca gündemden düşmeyen dizinin, yeni bölümleri ekrana geldi. ‘Yasak Elma’, ‘Çukur’ ve ‘Söz’ gibi iddialı yapımlar ekrana gelmeden yayınlandığı 10 Eylül’de, milli maçın ardından reytinglerde ikinci oldu. Bu hafta ‘Çukur’ ve ‘Söz’ün yeni bölümleriyle, sezonda ikinci bölümüyle ekrana gelen ‘Yasak Elma’, reyting sıralamasında alt sıralara düştü. 8.78’le ‘Çukur’ birinci, 7.24 reytingle ‘Söz’ ikinci, ‘Yasak Elma’ ise 4.62 reytingle beşinci oldu. Medyapım’ın FOX’a çektiği dizi, yaz tatiline girmeden, yani ‘taciz’le gündeme gelmeden önce durum neydi? Yargı, taciz iddiası konusunda son sözünü söylemedi, peki seyirci ‘Yasak Elma’ için ne dedi diye merak edip, projenin, ’sezon finali’ de dahil olmak üzere, son bir aylık reytinglerini çıkardım.



Dizinin ‘taciz’le gündeme gelmeden önce, ‘Tüm Seyirciler’ grubunda reyting ortalaması 6.30’du, eylülde yapımın reyting ortalaması 5.08’e düştü. Bu da demektir ki, ‘Yasak Elma’ya ‘taciz’le gündem oluşturması yaramadı. Yeni sezonun ilk iki hafta verilerine göre dizi, mevcut seyircisinden yaklaşık  700 bin kişiyi kaybetti.



Yazının evamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin