Yeşilçam’ın 38 yıllık figüranının hayat mücadelesi

100'ü aşkı filmde figüranlık yapan Ziya Çirkin yaşamını Beyoğlu sokaklarında org çalarak hayatını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Yeşilçam’ın 38 yıllık figüranının hayat mücadelesi

Fotoromanlarda 'Süpermen'i canlandıran, özellikle bir döneme damga vuran Kabadayı filmlerinde boy gösterip 100'ü aşkı filmde figüranlık yapan Ziya Çirkin yaşamını Beyoğlu sokaklarında org çalarak sürdürüyor.



Yeşilçam’ın 38 yıllık figüranının hayat mücadelesi



10 yaşında Kayseri’deki baba evinden çıkıp İstanbul’a gelerek tam 38 yıl boyunca figüranlık yapan Ziya Çirkin, anne ve babasını kaybettikten sonra maddi zorluklar yaşamaya başladı.



Geçirdiği kaza sonucu yürüme zorluğu da çeken’ Çirkin Ziya’, aldığı engelli maaşını da ablalarıyla arasında çıkan dava meselesi yüzünden alamıyor. Bir dönem sokaklarda da kalan emektar figüran Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde beraberinde getirdiği orgunu çalarak geçimini sağlamaya çalışırken oynadığı filmlerin afişlerini ve fotoğrafları de kendisini dinlemeye gelenlere sunuyor.



Çirkin, “Birkaç başrol oynadığım filmim var onun dışında sadece figüran olarak oynadım, jön olamadım. Adıyaman’da ‘Sarı Güller’ filmi çektik birde ‘Mutlu Olmak’ diye bir kısa bir dizi vardı oralarda başrol oynadım. Bunların dışında figüran olarak; Korkusuzlar, Üvey Baba, Ver Elini Kayınço ve birçok dizide rol aldım. Büyük oyuncularla da Kemal Sunal, İlyas Salman, Fikret Hakan gibi sanatçılarla çalıştım.



Yeşilçam’ın 38 yıllık figüranının hayat mücadelesi - Resim : 2



Bazen kamera arkası bazen de beyaz perde de tam 38 yılımı geçirdim. Şu anda eskiye göre rağbet kalmadı ajanslar bitti beyaz perde yok olmaya başladı, Yeşilçam bitti artık Yeşilçam diye bir şey kalmadı. Bazen vefalı insanlar çıkıyor yardımcı olmak için bazense kimse olmuyor. Bir dönem sokaklarda kaldım arayıp soran olmadı. Bir iş adamı bana bir göz oda tuttu şimdi orada yaşıyorum” şeklinde konuştu. (İHA)




Etiketler Yeşilçam Beyoğlu
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin