Yılın basın fotoğrafları Next Level'da!

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği Türk Telekom Yılın Basın Fotoğrafları 2018 yarışmasının ödül kareleri ilk kez Next Level AVM’de görücüye çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yılın basın fotoğrafları Next Level'da!

Organizasyonun Türkiye’deki ilk sergisinde Myanmar’da yaşanan dramı anlatan karesi ile “Yılın Basın Fotoğrafı” ödülünü kazanan Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Onur Çoban’da Next Level’da fotoğraf severlerle buluşacak. 24 Nisan saat 18.00’de açılışı yapılacak olan sergi 4 Mayıs’a kadar gezilebilecek.



YILA DAMGASINI VURAN KARELER



33 yıldır aralıksız olarak düzenlenen Türkiye’nin en prestijli medya ödülleri arasında yer alan Türk Telekom Yılın Basın Fotoğrafları 2018 sergisinde 3 bin 200’ün üzerinde fotoğraf arasından seçilen 8 dalda 30 fotoğraf ve 3 fotoğraf serisi yer alıyor. Next Level’in ev sahipliğindeki sergide geçtiğimiz yıla damgasını vuran haber fotoğrafları büyük baskılarla sunulacak. Didim’in gök yüzünden çekilmiş güzelliğinden geçtiğimiz yıl Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılan dev spor organizasyonlarına, siyasetten sanatçı portrelerine ödüllü kareler başkente fotoğraf severlerin ilgisini çekecek.



Yılın basın fotoğrafları Next Level'da!



KALABALIKLARLA BULUŞACAK



Türkiye’de onlarca farklı kentte, KKTC ve Azerbaycan’a ulaşacak serginin startını Ankara’da Next Level’da verdiklerini belirten TFMD Başkanı Rıza Özel, “Her yıl yaklaşık 40 noktada sergileniyor bu dev organizasyonun fotoğrafları. Ve sergilerimizi geniş kitlelere ulaştırabilmek adına Next Level gibi kalabalıkları ağırlayan AVM’leri, üniversiteleri, metro istasyonlarını, kent meydanlarını sergi mekanı olarak seçmeyi doğru buluyoruz” dedi.



Yılın basın fotoğrafları Next Level'da! - Resim : 2



ONUR ÇOBAN KİMDİR?



Next Level’da 24 Nisan’da yapılacak serginin açılışına katılacak olan Yılın Basın Fotoğrafı 2018 ödülünün sahibi Onur Çoban, 1980 yılında Denizli'de doğdu. Üniversite sıralarında tanıştığı haber fotoğrafçılığında; Afganistan, Irak, Libya, Yemen, Suriye, Somali, Filistin, Gazze, Sudan, Bangladeş, Ukrayna gibi zorlu bölgelerde çalışmış, Japonya'da yaşanan deprem, tsunami ve nükleer felaketi yerinde görmüş, Filipinler ve Haiti'de doğal afetler sonrası yaşanan insani krizleri takip etmiştir. Halen Anadolu Ajansı Foto Muhabiri olarak görev yapan Çoban, evli ve bir çocuk babasıdır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin