Zeki Demirkubuz'un 'bıçkın delikanlısı' yönetmen oldu

Oyuncu Ufuk Bayraktar, yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu yazdığı 'Kümes' filmini Neslihan Akdaş'a anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Zeki Demirkubuz'un 'bıçkın delikanlısı' yönetmen oldu

Yönetmen Zeki Demirkubuz’un keşfiydi oyuncu Ufuk Bayraktar. İlk oynadığı film “Kader”le festivallerde ödüller aldı. İlk yönetmenlik denemesi Kümes, İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışması’nda yer alıyordu. Yarışma iptal oldu. Neslihan Akdaş, filmin senaryosunu da yazan Bayraktar ile “Kümes”in basın gösterimi sonrası konuştu.



*“Kümes”i ne zaman, nerede çektiniz? Mekanlar ilginç. 



- Geçen sene sonbaharda çektik. Kugusu 2-3 ay önce bitti. Çekimler 21 gün sürdü. Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Susuzlar Köyü’nde çektik. Terk edilmiş bir köy. Film 1950’lerin Türkiye’sinde geçiyor. Aslında zamansız ve mekansız bir film olsun istedik. 



*Film, vereme yakalanan dört çocuklu Saniye’nin ölüm korkusuyla eşi Süleyman’ı kısır bir kadınla evlendirmesiyle başlıyor. Ancak Saniye veremi yeniyor ve evine dönüyor. Sonra iki kadın aynı çatı altında yaşamaya başlıyor. Ve tabii akabinde iki kadın arasında gerginlikler yaşanıyor. Süleyman arada kalıyor. Bunun aslında anneannenizin hikayesi olduğu doğru mu? 



- Senaryoyu yazarken anneannemlerden esinlendim ama birebir aynı değil. Evet, benim iki tane anneannem var. Küçük anneanne, büyük anneanne. Boy olarak da küçüğü, büyüğünden daha kısa mesela. İkisi de 70’li yaşlarında ve şu an can ciğer kuzu sarması. Dedem hayatta değil. Hikayeyi yazmamın nedeni de onların bu kadar yakın olmaları, hatta aynı yatakta uyuyorlar. Eskiden kavga ederlermiş. Şimdi o kavgaların nedenlerini bile hatırlamıyorlar. Demek ki şartlar değişiyor. 



Röportajın tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin